investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Zlato jako uchovatel hodnoty

11.07.2018

Možností a příležitostí k investování je v dnešní době mnoho. Můžete investovat například do akcií, nemovitostí nebo nejrůznějších komodit. Je však jen málo z nich, které by byly staletími prověřeny tak jako zlato.

Možností a příležitostí k investování je v dnešní době mnoho. Můžete investovat například do akcií, nemovitostí nebo nejrůznějších komodit. Je však jen málo z nich, které by byly staletími prověřeny tak jako zlato. To je uchovatelem hodnoty už přes čtyři tisíce let a za celou tu dobu se nikdy nestalo bezcenným. Zatímco v době krize slouží zlato jako bezpečný přístav pro investory, při ekonomickém růstu přináší solidní výnosy.


Jak do zlata investovat?

V České republice dnes nabízí investice do zlata asi 400 různých společností, ale jen několik z nich má dlouhodobé zkušenosti a jsou časem prověřenými zprostředkovateli takové investice. Jednou z nich je i společnost BH Securities, která je licencovaným obchodníkem s cennými papíry, členem Burzy cenných papírů Praha a letos slaví 25 let působení na kapitálovém trhu. BH Securities nabízí svým klientům dva způsoby, jak mohou do zlata investovatjednorázově, nebo postupným ukládáním.

Při jednorázové investici klient prostřednictvím BH Securities nakupuje fyzické zlato. To může mít různou podobu. Můžete si vybrat, zda budete investovat například do standardní zlaté cihly, speciální lunární série nebo do takzvaných multigramů – edice jednogramových zlatých slitků. Zlato nakupuje BH Securities přímo od společnosti Produits Artistiques Metaux Precieux (PAMP).


Investice i umění

Tato spolupráce dodává edicím jejich jedinečnost. PAMP je totiž tradiční rafinerií drahých kovů z jižního Švýcarska (kanton Ticino). Společnost vyniká nad konkurencí vysokojakostní ražbou s různými motivy na aversní straně. To dělá ze slitku nejen zajímavou investici, ale dodává mu také uměleckou hodnotu. Další výhodou oproti konkurenci je revoluční technologie proti padělání slitků – VERISCAN. Povrch každého slitku je unikátní, stejně jako jsou například otisky prstů. Technologie VERISCAN umožňuje tuto jedinečnost zachytit a v databázích společnosti PAMP je scan každého slitku pečlivě uchován.

Druhým způsobem investice do fyzického zlata je postupné ukládání. V takovém případě potom pravidelně posíláte do BH Securities finanční prostředky, za které Vám společnost každý měsíc nakupuje zlato za aktuální cenu. Tento proces je transparentní a má přesně stanovené smluvní podmínky. BH Securities klientům nabízí zpětný odkup a nepožaduje vratnou kauci (investor nemusí prodat zlato tomu, od koho ho koupil). V neposlední řadě je výhodou, že postupné ukládání není zatíženo žádnými dodatečnými poplatky vyjma „trezorného“.


Poslechněte si podcast na toto téma:


Pozn: Nejedná se o poskytování investičních služeb, protože fyzické zlato není investičním nástrojem ve smyslu § 3 zákona o podnikání na kapitálovém trhu, a proto tato činnost obchodníka s cennými papíry nepodléhá dohledu ČNB.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





    


"Díky nabízeným možnostem může do zlata investovat téměř každý. I když se jeho cena na burze celkem  běžně mění o necelé procento denně, větší pohyby jsou výjimečné. Od roku 2000 do roku 2017 přineslo zlato svým investorům v korunovém vyjádření v průměru 5,64 procenta ročně. Zlatu se ale daří i krátkodobě, jen v letošním roce za prvních pět měsíců přineslo v korunovém vyjádření zhodnocení 8,24 procenta."
David Slezák , Head of Sales oddělení zlata, BHS






Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top