investice.cz /Zlatá sluneční soustava
Vaše investiční příležitosti

Umělecká sbírka zlatých slitků s motivy sluneční soustavy

České umění, švýcarská kvalita. Vesmírná fantazie slavného sochaře a medailéra Michala Vitanovského v exkluzivní sběratelské etuji.

Z dílny slavného umělce

Navržené medailérem Michalem Vitanovským, vyrobené švýcarskými profesionály v rafinérii PAMP.

Důvěryhodnost

Kvalitu produktu garantuje slévárna PAMP. Slitky jsou chráněny technologií proti padělání Veriscan™.

Vizuální atraktivita

Sluneční soustava s antickým božstvem poprvé na oboustranně ražených zlatých plaketách.

Bez DPH

Každý zlatý slitek ve sbírce splňuje všechna kritéria pro uzanční slitky, které jsou osvobozeny od DPH.

Zlatá sluneční soustava - náš jedinečný projekt

Na začátku byla touha vytvořit něco opravdu jedinečného. Rozhodli jsme se spojit dohromady tři fenomény: vesmír, zlato a řemeslo Michala Vitanovského. Vznikla tak umělecká kolekce s motivy sluneční soustavy. 12 zlatých slitků o hmotnosti 1 oz vyniká svou uměleckou hodnotou, vesmírnou symbolikou i celosvětově limitovaným nákladem 250 kusů. Zlaté plakety jsou vydávány postupně v půlroční periodicitě od roku 2019 do roku 2024. Jsme opravdu hrdí, že se s námi na ražbě těchto výjimečných zlatých sběratelských plaket podílela přední světová rafinérie PAMP. Jedná se tak o unikátní spojení českého designu a švýcarské kvality.

Zlaté české ruce a švýcarská preciznost

Uměleckou hodnotu zlatým slitkům přidal právě pan Michal Vitanovský, proslulý český sochař a medailér. S péčí profesionála a kreativitou umělce ručně navrhl grafickou podobu kolekce a následně ve svém pražském ateliéru vytvořil sádrové odlitky. Jeho návrhy poté putovaly do rafinérie PAMP, kde mistři ražby vytvořili jednotlivé zlaté plakety. Slitky jsou tak zpracovány s kvalitou Proof Like a splňují londýnský standard Good Delivery (LBMA). Díky kvalitní ražbě vynikne také jejich zdobení. Na přední straně můžeme obdivovat reliéf antických bohů symbolizující jednotlivá nebeská tělesa. Zadní část kontrastně vykresluje planety z pohledu moderních technologií 21. století. Sluneční soustava je uložena v unikátní kruhové sběratelské etuji, která svým atypickým tvarem podkresluje výjimečnou myšlenku sbírky.

Planety v pohybu

Stejně jako je v pohybu celá sluneční soustava, tak i kolekce zlatých plaket je vydávána postupně v půlroční periodicitě. Sbírka započala svou oběžnou dráhu v roce 2019 a ukončí ji s příchodem roku 2024. Kolekce tedy roste postupně v souladu s plynoucími roky. Je to vůbec poprvé, kdy sluneční soustava dotváří příběh zlatých slitků. Konečně, všechno zlato ve vesmíru vzniklo před dávnými eony v srdcích umírajících hvězd těsně předtím, než bylo s výbuchy supernov rozptýleno v nekonečnu. A nyní právě to samé zlato spojilo mytické fascinace a moderní technologii v jednom unikátním uměleckém díle, aby se stalo ozdobou vašeho investičního portfolia.

Michal Vitanovský a jeho hvězdná dráha

Odrazovým můstkem jeho umělecké kariéry bylo absolvování Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze roku 1971, kde také zůstal a tvoří na volné noze. Od sochařské tvorby postupně přešel k tvorbě řádů, vyznamenání, městských a univerzitních insignií. V tomto odvětví působí již více než 30 let. Je autorem československého Řádu T. G. Masaryka (1990), českého Řádu bílého lva (1994), sedmi pamětních mincí, desítek pamětních medailí, dále také primátorských insignií, rektorských i děkanských řetězů a žezel. Jeho rukopis najdeme v mnoha našich i zahraničních sbírkách. Kromě desítky českých muzeí a galerií (včetně Národního muzea a Národní galerie) je jeho práce zastoupena ve veřejných i soukromých sbírkách ve Francii, Holandsku, Japonsku, Lucembursku, Maďarsku, Německu, Polsku, Rusku, Slovensku, Velké Británii a USA.

Technická specifikace

Hmotnost každého slitku: 1 oz
Velikost každého slitku: 24 mm x 41 mm x 1,66 mm
Země původu: Švýcarsko
Výrobce/Rafinérie: PAMP
Balení: ochranné balení s certifikační kartou
Ryzost: 999,9 (24 karátů)

Pořiďte si sluneční soustavu právě teď!

Počet kusů

kus

Typ

Orientační cena*

Kontaktní údaje

* Přesná cena bude vyčíslena v den nákupu dle aktuálně platné tržní ceny zlata.

Pozn: Nejedná se o poskytování investičních služeb, protože fyzické zlato není investičním nástrojem ve smyslu § 3 zákona o podnikání na kapitálovém trhu, a proto tato činnost obchodníka s cennými papíry nepodléhá dohledu ČNB.

Využijte příležitosti

Svěřte své finance do správy odborníků a užijte si více klidu i volného času. Zanechte zde kontakt a vybereme společně nejvhodnější strategii pro vaše přání a potřeby.

Kontaktní údaje

Pozn: Nejedná se o poskytování investičních služeb, protože fyzické zlato není investičním nástrojem ve smyslu § 3 zákona o podnikání na kapitálovém trhu, a proto tato činnost obchodníka s cennými papíry nepodléhá dohledu ČNB.

Máme více zlatých příležitostí

Jednorázový nákup

Investiční
zlato

Postupné ukládání

Ukládání
do zlata

Speciální edice

Multigram+25

Speciální edice

Lunární
série

Limitovaná série

Zlaté SMART
mince

Speciální edice

Základní kolekce
zlatého investora

Speciální edice

Zlatá
horečka

Máme pro vás více investičních příležitostí

Fondy

Alternativní investice
do netradičních skupin aktivit

Akcie

Příležitost se podílet
na úspěchu firem

Asset management

Komplexní servis v oblasti
osobních financí

top