investice.cz /Panattoni Park Bratislava North
Vaše investiční příležitosti

Panattoni Park Bratislava North

Logistika je jedním z nejrychleji rostoucích odvětví a o nemovitosti s ní spojené je velký zájem. To z nich dělá zajímavou investici, do které vstoupilo i BHS. Spolu se zkušeným developerem tak buduje moderní logistický park ve strategické lokalitě mezi Bratislavou a Brnem.

Existující problémy Evropy s kapacitou přepravy se projevily pod vlivem covidové krize. Poptávka po zboží však dále narůstá a s ní i ceny všeho, co souvisí s logistikou. A u nemovitostí je tento dlouhodobý trend ještě patrnější. Obrovské množství materiálů a polotovarů proudí z Asie na lodích do přístavů západní Evropy. Odtud putuje na východ, kde se zpracovává a následně proudí zpět do bohatších západních zemí. A po cestě je nutné zboží někde uskladnit. Nejvíce jsou proto logistické stavby potřeba ve střední Evropě. A právě zde jich je nedostatek. Existující kapacita v regionu navíc rychle zaostává pod tlakem rostoucích technologických nároků dnešní doby.

Stavět nové logistické projekty totiž vyžaduje velké zkušenosti, zázemí a úzkou spolupráci dodavatelů. Jednou ze společností, která všechny tyto atributy spojuje je americká firma Panattoni. Jedná se dokonce o největšího developera průmyslových budov v Evropě, který zde postavil již miliony čtverečních metrů. Díky tomu má výhodný přístup k velkým a stabilním dodavatelům a dokáže zajistit i nejmodernější technologie. To Panattoni prokázalo zejména u projektu Bratislava North, který je výsledkem dlouhodobých vztahů a spolupráce s BHS.

Zajímavosti o investičním projektu Panattoni Park

Vznikl tak vynikající logistický projekt na velmi výhodném místě. Nachází se na dohled od dálnice, kousek od Malacek v katastru obce Plavecký Štvrtok. V řádech desítek minut se odsud dá dostat do Brna, Bratislavy i Vídně. Pozemek, který zde fond zakoupil, má přes 330 000 m². V roce 2022 zde byla dokončena výstavba s rozlohou hal 19 000 m² a dalších 69 000 m² logistických ploch o výšce 12 metrů zde přibude v blízké době. Projekt je odpovědí na potřeby dnešní doby co do polohy i technologie. To prokázalo i vysoké hodnocení „excellent“ dle certifikace BREEAM. To je vyhrazeno stavbám ukazující nejlepší praxi ve využití technologií pro zvýšení výkonnosti a ekologické udržitelnosti. Projekt Bratislava North vyhrál i prestižní ocenění pro nejlepší logistickou stavbu roku CIJ.

Základní informace o budově

Velikost pozemku: 330 000 m2
Zahájení výstavby: podzim 2021
Aktuální pronajímatelná plocha: 19 000 m2
Plánovaná plocha budovy: 88 000 m2
Výška haly: 12 m
BREEAN rating: Excellent


Další aktiva v podfondu

Panattoni Park
Bratislava North

Bratislava, ČERVEN 2021

Hamburk Business Center

Plzeň, ČERVEN 2020

THE ORCHARD

Ostrava, PROSINEC 2018

OREGON HOUSE

Praha, LEDEN 2018

Mám zájem vstoupit do nemovitostního fondu

Zanechte nám kontakt a my pro vás připravíme příležitost na míru.

Máme pro vás více investičních příležitostí

Fondy

Alternativní investice
do netradičních skupin aktivit

Akcie

Příležitost se podílet
na úspěchu firem

Asset management

Komplexní servis v oblasti
osobních financí

top