investice.cz /Zlatá horečka
Vaše investiční příležitosti

Dějiny zlaté horečky na 6 plaketách

Stovky let lidské touhy po zlatě ve vašich rukách. Touto kolekcí vzdáváme hold těm nejvlivnějším zlatým horečkám minulosti.

Důvěryhodnost

Kvalitu zlatých slitků garantuje slévárna PAMP. Slitky jsou chráněny technologií proti padělání Veriscan™.

Dotek času

Symbolické ztvárnění historie připomíná, že právě to zlato, které držíte v ruce, je to samé, po kterém toužily generace před vámi.

Vizuální atraktivita

Umělecká ražba se doplňuje s grafickým zpracováním samotných slitkův jeden estetický celek.

Bez DPH

Každý zlatý slitek v kolekci splňuje všechna kritéria pro uzanční slitky, které jsou osvobozeny od DPH.

Investiční zlaté slitky Zlatá horečka – dějiny psané zlatem

Touha po zlatě lidstvo provází po celou historii. Při jeho dobývání se lidé neváhali vydat i do těch nejodlehlejších oblastí a pro svůj sen obětovat pohodlí, zdraví a někdy i život. Každý nález nového ložiska zlata vždy odstartoval šílenství. Do míst naleziště dorazily tisíce lidí s touhou po slávě, bohatství a vidinou doživotního zajištění. Zlatá horečka jako téma pro zlaté slitky se přímo nabízí ke ztvárnění. A tak se také stalo. V rafinérii PAMP vznikla unikátní kolekce plaket nesoucí na sobě ražbu symbolů charakteristických pro nejvlivnější zlaté horečky lidstva.

6 zlatých příběhů

První zlatou horečku datujeme koncem 17. století ve východní Brazílii. Ta byla výrazně delší než ostatní, trvala přibližně 50 let. Fabergého vejce na druhé zlaté plaketě symbolizuje hon za zlatem na Sibiři od roku 1838 do 1839. O 10 let později plameny zájmu a chamtivosti po zlatě rozdmýchali zlatou horečku v horách Sierry Nevady v Kalifornii. Zpráva o objevení ložiska přitáhla okolo 300 000 lidí ze všech koutůsvěta. Historicky významná, byťméně známá, je australská horečka, která vzala za své v letech 1851, 1892 a 1893. Jižní Dakota odkryla zlaté poklady v roce 1876. Na konci 19. století se zlatokopové přesunuli na Aljašku.

Investiční zlaté slitky 6 příběhů Zlaté horečky

Historické milníky v dřevěné etuji

Charakteristické symboly pro každou epochu zlaté horečky se staly námětem pro ražbu plaket i pro unikátní design blistrů. Tento celek tak na první pohled vypráví příběhy zlatokopů z celého světa. Přední strana slitků obsahuje údaj o čisté váze, jedinečné identifikační číslo a logo rafinérie PAMP. Zadní strana na sobě nese ražbu grafiky, která souvisí s daným místem naleziště zlata. Kolekce je uložena v dřevěné etuji a splňuje londýnský standard Good Delivery (LBMA), jenž zaručuje původ zlata použitého pro výrobu. Díky tomu je každý slitek akceptovatelný na všech světových trzích. Technologie Veriscan™ snižuje riziko padělku. Každý slitek na sobě nese mikroskopický povrchový profil, který slouží jako „otisk prstů“. Ověřit pravost slitků lze díky technologii scanu i ve vašem smartphonu prostřednictvím aplikace dostupné z App Store.

Investiční zlaté slitky - Historické milníky v dřevěné etuji

Zlatý tip

Tato sbírka nás těší svou symbolickou hodnotou s odkazem na historické milníky zlaté horečky. Výjevy na jednotlivých slitcích a blistrech nám na první pohled připomínají, proč je zlato tak cenné. Ukazují nezdolnou touhu, s jakou lidé vždy v historii k tomuto kovu vzhlíželi. A připomínají, co pro jeho získání byli schopni obětovat. I dnes zlato přináší velké emoce. A až budete ve svých rukách držet tento kus historie, zažijete i vy radost a zadostiučinění dávných zlatokopů.


Technická specifikace

Hmotnost každého slitku: 5 g x 6 ks
Velikost každého slitku: 14 x 23,3 x 0,83 mm
Země původu: Švýcarsko
Výrobce/Rafinérie: PAMP
Balení: ochranné balení s certifikační kartou ošetřené technologií VERISCAN™ Bullion Identification Security System
Ryzost: 999,9 / 1 000 (24 karátů)

Investiční sbírka zlatých slitků Zlatý tip

Pořiďte si kolekci zlaté horečky právě teď!

Počet kusů

kus

Orientační cena*

Kontaktní údaje

* Přesná cena bude vyčíslena v den nákupu dle aktuálně platné tržní ceny zlata.

Pozn: Nejedná se o poskytování investičních služeb, protože fyzické zlato není investičním nástrojem ve smyslu § 3 zákona o podnikání na kapitálovém trhu, a proto tato činnost obchodníka s cennými papíry nepodléhá dohledu ČNB.

Využijte příležitosti

Svěřte své finance do správy odborníků a užijte si více klidu i volného času. Zanechte zde kontakt a vybereme společně nejvhodnější strategii pro vaše přání a potřeby.

Kontaktní údaje

Pozn: Nejedná se o poskytování investičních služeb, protože fyzické zlato není investičním nástrojem ve smyslu § 3 zákona o podnikání na kapitálovém trhu, a proto tato činnost obchodníka s cennými papíry nepodléhá dohledu ČNB.

Máme více zlatých příležitostí

Jednorázový nákup

Investiční
zlato

Postupné ukládání

Ukládání
do zlata

Speciální edice

Multigram+25

Speciální edice

Lunární
série

Limitovaná série

Zlatá sluneční
soustava

Limitovaná série

Zlaté SMART
mince

Speciální edice

Základní kolekce
zlatého investora

Máme pro vás více investičních příležitostí

Fondy

Alternativní investice
do netradičních skupin aktivit

Akcie

Příležitost se podílet
na úspěchu firem

Asset management

Komplexní servis v oblasti
osobních financí

top