investice.cz /The Orchard
Vaše investiční příležitosti

The Orchard Ostrava

Ostrava prochází asi největší proměnou ze všech velkých měst ČR. Ze sídla těžkého průmyslu se postupně mění ve vyspělou evropskou aglomeraci. Přibývá tu zeleně, ubývá brownfieldů, rostou zde moderní business centra. A největší z nich je The Orchard.

Velikost je jednou z jeho předností, které v roce 2018 přesvědčily fond k akvizici za bezmála půl druhé miliardy Kč. Prostor na vás dýchne hned na první pohled. Obklopené čistým zeleným prostranstvím tvoří kompex Orchardu hned čtyři kancelářské budovy. Ty v souhrnu obsahují úctyhodných 34 000 m² pronajímatelné plochy.

Zajímavosti o investičním projektu The Orchard v Ostravě

Díky svému rozsahu nabízí Orchard nájemníkům spoustu prostoru nadechnout se ve vzdušných kancelářích a zároveň zde zbylo místo na celou řadu příjemných bonusů. Najdete zde třeba moderní školku, fitko, kvalitní kantýnu i restauraci a menší obchody. V těsném sousedství pak navazuje čtyřhvězdičkový hotel Park Inn. Volnost patří i k parkování – nájemníci zde mohou využívat 630 míst na stání. Do práce a na schůzky sem lidé mohou dojít z nedaleké zastávky linky trolejbusu, kterou se odtud dostanou za pár minut do centra města. Dostupnost ulehčuje i nedaleký přivaděč na dálnice D1 a D47.

Orchard znamená sad a stejně jako je tomu o ovoce i tento kancelářský projekt přináší fondu pravidelně své plody v podobě stabilních příjmů a zajímavého zhodnocení. Titul největšího office parku Ostravy z něj dělá prestižní adresu a láká tak mnoho firem. Majitel nemovitosti, fond BHS, si proto nájemníky vybírá mezi těmi nejsolventnějšími a nejspolehlivějšími. I tyto společnosti dávají přednost dlouhodobému plánování a uzavírají proto dlouhé nájemní smlouvy. Ty přinášejí stabilitu jim i fondu. Pro nájemníky to znamená také možnost investovat to přizpůsobení kanceláří a v Orchardu to platí dvojnásob. Krásné kanceláře spolu se skvělým zázemím jim zde přinášejí hmatatelné výsledky. Jedna z velkých mezinárodních firem, která zde sídlí, například zjistila, že po přestěhování na tuto prestižní adresu se jí výrazně snížila fluktuace a podařilo se jí získat dokonce o 40% více zaměstnanců než v předchozím sídle. Kouzlo Orchardu zkrátka funguje a spolu s nájemníky se tak radují i investoři fondu.

Základní informace

Rok dokončení: 2009
Rok akvizice fondem: 2018
Objem akvizice: 1,4 mld. Kč
Počet parkovacích míst: 630
Světlá výška kanceláří: 280 cm
Pronajímatelná plocha: 34 000 m2

Další aktiva v podfondu

Panattoni Park
Bratislava North

Bratislava, ČERVEN 2021

Hamburk Business Center

Plzeň, ČERVEN 2020

OREGON HOUSE

Praha, LEDEN 2018

Mám zájem vstoupit do fondu

Zanechte nám kontakt a my pro vás připravíme příležitost na míru.

Máme pro vás více investičních příležitostí

Fondy

Alternativní investice
do netradičních skupin aktivit

Akcie

Příležitost se podílet
na úspěchu firem

Asset management

Komplexní servis v oblasti
osobních financí

top