investice.cz /classic engine cars fund
Vaše investiční příležitosti

Výnosy s vůní benzinu

Silné motory ikonických aut podávají skvělý výkon i v investičním portfoliu. Jejich hodnota stabilně stoupá a přináší svým investorům výnosy i exkluzivní zážitky.

Engine Classic Cars Investment Fund

Většina obyčejných automobilů časem ztrácí hodnotu. Jsou ale i takové, jejichž cena stabilně v průběhu času stoupá. Objevte exkluzivní investiční vozy, které vynikají svým příběhem i konstrukcí. Unikátní auta, která jsou tak vzácná, že je obdivuje celý svět. A právě na tyto sběratelské lahůdky se specializuje fond Engine Classic Cars. Nakupuje ty nejzajímavější, pečuje o ně a ve správnou chvíli je se ziskem prodává. A investoři si s nimi mezitím užívají na speciálních klubových akcích, které pro ně fond pořádá.

Motor investičního portfolia

Sběratelská vášeň a nejistoty v ekonomice ženou ceny raritních vozů vzhůru. Hodnota vzácných automobilů dlouhodobě roste, a to často stabilněji než kapitálové trhy. Těch opravdu unikátních na světě ubývá a klasické spalovací motory mizí. O to cennější je sbírka fondu, která svým investorům dává příležitost diverzifikovat portfolio o alternativní investici, na kterou si mohou sáhnout.

Partner na světové úrovni

Součástí fondu se mohou stát jen skutečné rarity. Jsou to vozy, o které je enormní zájem, a jejich prodej se zpravidla odehrává mimo klasický trh. Dostat se k nim proto vyžaduje vynikající kontakty z celého světa, hluboké znalosti oboru i silné kapitálové zázemí. Vším tím BHS disponuje, a proto se jí daří do fondu získávat jedinečná a unikátní auta s vysokým potenciálem pro zhodnocení.

Investice rozumem i srdcem

Silná auta, to jsou také silné emoce. Radost z nich spojuje investory i na lidské úrovni. BHS proto pořádá celou řadu klubových akcí s motoristickou tematikou, ať už jsou to závody, výstavy nebo spanilé vyjížďky a jízdy elegance. Vidět (a slyšet) fondová auta v akci ve společnosti stejně naladěných lidí je příjemný bonus. Fond tak dělá investorům radost výnosem i zážitky.


Základní informace o fondu

Sběratelské automobily Fond kvalifikovaných investorů Investiční horizont 5 let minimální vklad 1 milion korun 0% zdanění výnosu po 3 letech
Typ fondu: Fond kvalifikovaných investorů
Zaměření fondu: Sběratelské automobily a motocykly
Investiční strategie: Vybírání unikátních, sběratelsky ceněných a vzácných automobilů a motocyklů a následný prodej
Cenný papír: Zaknihované investiční akcie na jméno
Zahájení úpisu investičních akcií: 1.4.2015
Výše hodnoty investičních akcií: Měsíčně stanovována
Vstup/výstup pro investory: Čtvrtletně
Doba trvání fondu: Na dobu neurčitou
Minimální investice klienta: CZK ekvivalent 125 000 EUR, resp. vždy minimálně podle ustanovení § 272 odst. 1 písm i) Zákona o investičních společnostech a investičních fondech
Investiční horizont: 5 let
Cílený čistý výnos fondu: 6%
Vstupní poplatek: max. 3%
Výstupní poplatek: 0%, 5% v případě odkupu do 3 let od úpisu
Management fee: 0,5 p.a. z vlastního kapitálu fondu
Výkonnostní odměna: 20% z ročního výnosu nad 10%
Obhospodařovatel fondu: Versute investiční společnost, a.s.
Administrátor fondu: Versute investiční společnost, a.s.
Depozitářská banka: ČSOB a. s.
Auditor: Kreston Audit FlN, s.r.o.
Oceňovatel portfolia: Znalecký institut s.r.o
Regulace a právní řád: Česká národní banka, a.s., Česká republika
Zdanění fondu: 5% ze zisku (zvýhodněná sazba)
Zdanění investorů: FO: 15% ze zisku při odkupu do 3 let. 0% při odkupu po 3 letech

Fond, který využívá příležitosti

Klasické technologie i designy z automobilového průmyslu nenávratně mizí a legendárních aut ubývá, ať už v důsledku opotřebení nebo ztráty. Z těch opravdu výjimečných vozů se tak stalo vzácné aktivum, jehož cenu tlačí vzhůru obdiv a láska sběratelů i nadšenců z celého světa. Fond Engine Classic Cars proto schraňuje světově unikátní vozy, které v sobě mají ducha doby i obrovský potenciál ke zhodnocení. Dostat se k možnosti takové auto pořídit vyžaduje síť mezinárodních kontaktů v nejvyšších patrech automobilového světa. Jakmile se naskytne příležitost, fond okamžitě jedná a díky své flexibilitě a kapitálovému zázemí získává ty nejžádanější kousky. Tým elitních techniků se stará o každý šroubek a drží vozy v dokonalém stavu. Ve správnou chvíli pak fond svá aktiva se ziskem prodává a přináší tak výnosy svým investorům. Stát se jedním z nich je při tom výrazně snazší, než je u podobných fondů ve světě běžné. Za určitých okolností totiž přijímá investory s kapitálem již od jednoho milionu korun.

graf vývoje hodnoty fondu

Investice do jedinečnosti

Každý rok vyhodnocují odborníci BHS desítky investičních nabídek. Vybírají si však jen ty nejvzácnější kousky, které obdivuje celý svět. Jejich výjimečnost může spočívat třeba v unikátním příběhu, jako je tomu u Fiatu 131 Abarth Rallye. Právě v něm vyhrál pilot Markku Alén mistrovství světa 1978 a spolu s dalším vítězným pilotem Munarim zanechali své podpisy na jeho kapotě. Jedinečnost přináší i limitovanost série. V tuchoměřických garážích je například ustájeno ve své verzi jediné Ferrari California T na světě. Tento unikát stvořila sama automobilka k oslavě svého 70. výročí. Technickým provedením ve sbírce vyniká Aston Martin DBS Superleggera „Concorde Edition“. Jedná se o jeden z deseti exemplářů, které obsahují originální součástky legendárního Concordu. Všechna auta spojuje i časový původ počínající polovinou 20. století. Kromě nich se fond pyšní i několika automobiliemi, jako jsou unikátní kniha s podpisy všech vítězů Formule 1 nebo vzácné umělecké grafiky. Najdete zde i výjimečný závodní bicykl Colnago z limitované série.


Exkluzivní klub

Málokteré aktivum vzbuzuje takové vášně, jako auta. Výnosy jsou důležité, ale investory k fondu přivádí láska k technicky i esteticky dokonalým vozům. A BHS to dobře ví. Proto pro své klienty pořádá zážitkové akce, kde se s těmito skvosty mohou osobně setkat. Investoři tak spolu jezdí sledovat prestižní závody nebo vyrazí na okruh, kde mohou provětrat své vlastní závoďáky a zároveň se pokochat fondovými auty v akci. Společně prožívají také přírůstky do fondové rodiny při slavnostních odhaleních nebo se vydají na jednu ze speciálních vyjížděk po krásných trasách nabitých programem. BHS se zaměřuje i na vzdělání a pořádá setkání s významnými odborníky, kteří jsou s fondem spojeni. Mezi nimi jsou i legendární závodníci jako Emerson Fittipaldi, Tomáš Enge nebo Petr Baláž. Díky společným zážitkům a zápalu pro motoristiku se tak z fondu o několik desítkách investorů během let stal klub plný přátelských vazeb.

Zdeněk Lepka a Radek Pokorný

spoluzakladatelé fondu Egine Classic Cars Automobile Fund

Ředitel společnosti BHS, Zdeněk Lepka, je znám svou vášní pro italské sporťáky, kterou dlouhá léta prokazoval v pozici prezidenta Czech Ferrari Owner‘s Clubu. Proto je to právě on, kdo v rámci BHS v roce 2015 spoluzaložil fond kvalifikovaných investorů zaměřený na investice do raritních automobilů. Klíčovým partnerem se mu při tom stal pro změnu milovník aut německých, Radek Pokorný. Ten se sběratelstvím aut začal již na konci 90. let a od té doby buduje značku Engine – Automobile Culture. K té patří také renovační dílna, servis, privátní parkování v centru Prahy a celý soubor aktivit kolem motoristické kultury a automobilismu. Fondové vozy jsou ustájeny v rámci širší sbírky vozů Engine v Classic Cars Gallery v Tuchoměřicích.

Investiční příležitosti podfondu

Aston Martin DBS

Ferrari F110HB 512 TR

Fiat 131 Mirafiori Abarth GR4

The Official Formula 1,
Opus Champion Edition

Kompletní sbírka fondu

Prohlédněte si, jaké unikátní vozy mohou pohánět Vaše investorské portfolio. Vyplňte formulář a stáhněte si kompletní portfolio fondu Engine Classic Cars.

Mám zájem vstoupit do fondu.

Zanechte nám kontakt a my pro vás připravíme příležitost na míru.

Máme pro vás více investičních příležitostí

Zlato

Dlouhodobý uchovatel
hodnoty

Akcie

Příležitost se podílet
na úspěchu firem

Asset management

Komplexní servis v oblasti
osobních financí

top