investice.cz /Sběratelská kniha The Official Formula 1
Vaše investiční příležitosti


Sběratelská kniha The Official Formula 1

Opus Champions Edition

Historie formulí jsou lemovány velkými emocemi, technickou precizností, slavnými vítězstvími i těžkými penězi. Všechny tyto elementy se spojily do jedné knihy, která si svou unikátností zasloužila čestné místo mezi aktivy classic Engine Cars fondu.

Závody F1 jsou pevnou součástí automobilového sportu už více než sedm desítek let a během té doby se staly nesmírně populární po celém světě. To se ostatně odráží i v hodnotě F1, která byla nedávno magazínem Forbes vyčíslena na v přepočtu zhruba 375 miliard korun. Nelze se proto divit tomu, že vše, co je spojeno s tímto seriálem, je pro spoustu fanoušků velice atraktivní a tím pádem také hodně ceněné. A přesně jeden takový předmět zahrnuje sbírka investičního fondu Engine Classic Cars.

Největší kniha o F1

Jde o unikátní knihu vydanou v roce 2011 ve dvou edicích přímo bývalým šéfem F1 Bernie Ecclestonem. Kniha s názvem The Official Formula 1 Opus byla při uvádění na trh prezentována jako „největší kniha o závodech F1, jaká kdy vznikla“. Takové hodnocení není nikterak přehnané, protože kniha samotná má rozměry 50 x 50 cm a váží 35 kg. Na 850 stranách se v několika kapitolách věnuje například šampionům F1, slavným soubojům typu James Hunt vs. Niki Lauda, vývoji závodních automobilů nebo významným okruhům a závodům, které svým průběhem vstoupily do dějin. Celkový rozsah knihy je přes 200 tisíc slov a obsahuje také více než tisíc výjimečných fotek včetně snímků, které před zveřejněním této publikace nikdo neviděl. Součástí pak jsou i unikátní rozhovory s legendami F1 nebo tři obrovské složené stránky, které mají po svém rozložení velikost 2 x 0,5 m.

Podepsána vítězi

Unikátní kniha věnovaná seriálu F1 vznikla ve dvou variantách. Classic Edition obsahuje podpis Bernieho Ecclestona, zatímco Champions Edition je podepsána kromě bývalého šéfa F1 také více než dvacítkou šampionů tohoto ikonického sportu. Jmenovitě se do ní podepsal například Phil Hill, Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, Damon Hill, Nigel Mansell, Michale Schumacher, Fernando Alonso, James Button nebo Lewis Hamilton. Kniha je vázána v kůži a uložena ve speciálním karbonovém obalu. Podle vydavatelství Opus byl v době uvádění na trh o tuto knihu značný zájem právě s ohledem na její investiční potenciál. Limitovaná stokusová série proto byla proto velmi rychle vyprodaná, takže různé aukce jsou v současnosti už jedinou možností, jak „největší knihu o závodech F1“ získat. Výtisk ze sbírky fondu Engine Classic Cars patří do limitované Champions Edition. Vytištěn byl jako 70. v pořadí.


Další aktiva v podfondu

Aston Martin DBS

Ferrari F110HB 512 TR

Fiat 131 Mirafiori Abarth GR4

Máme pro vás více investičních příležitostí

Fondy

Alternativní investice
do netradičních skupin aktivit

Akcie

Příležitost se podílet
na úspěchu firem

Asset management

Komplexní servis v oblasti
osobních financí

top