investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní americké indexy uzavřely na rekordních hodnotách

16.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

ČEZ investuje do roku 2030 v Ústeckém kraji 100 miliard Kč

16.05.2024
investiceČEZčesko

Zisk i tržby Walmartu překonaly odhady

16.05.2024
obchodprodejtržbyusa

Ranní zpravodaj: Indexy S&P 500 a Dow Jones poskočily o zhruba 0,5 %

15.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

USA – zaměstnanost v soukromém sektoru roste čtvrtým rokem

14.04.2014

Křivka celkového počtu pracovních míst v soukromém sektoru USA pokračuje v růstu již čtyři roky a letošní březen nebyl výjimkou. Na konci března podle právě zveřejněné zprávy činil ...

Křivka celkového počtu pracovních míst v soukromém sektoru USA pokračuje v růstu již čtyři roky a letošní březen nebyl výjimkou. Na konci března podle právě zveřejněné zprávy činil celkový počet pracovních míst v soukromém sektoru 116,068 milionu. To je úroveň léta roku 2007. Trhy bezprostředně sledují meziměsíční změny počtu pracovních míst a těch přibylo jen lehce méně v porovnání s analytickými odhady 193 tisíc. Nových míst v měsíci březnu ve skutečnosti  přibylo  191 tisíc.

Při pohledu na tato čísla se nabízí otázka, zda nám pomohou odpovědět na otázku, nakolik za americkou ekonomikou v současné době stojí tuhá letošní zima, Data byla natolik v souladu s odhady, že jednoznačná interpretace z jediného indikátoru není možná. I když počet nově vzniklých míst o vzrostl proti únoru (178 tisíc – po vzestupné revizi) a lednových 121 tisících, rozptyl, či volatilita měsíčního počtu pracovních míst je dosti velká a pohybuje se v posledních dvanácti měsících od 120 přes 200 tisíc.

Pohled na strukturu změn potvrzuje,  že vývoj si drží svou dynamiku v jednotlivých sektorech. Nejvíce rostou pracovní místa v sektorech obchodu, dopravy a utilit.

V každém případě je tato zpráva určitým indikátorem pro oficiální vývoj celkové nezaměstnanosti, která budou publikována v pátek. Jako nejpravděpodobnější počet nově vytvořených míst v měsíci březnu predikují ekonomové 206 tisíc  po únorových 175 tisících.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top