investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota a Daimler hodlají spojit aktivity pro výrobu nákladních aut v Japonsku

30.05.2023

Finanční podmínky transakce firmy zatím nezveřejnily...

Japonská automobilka Toyota Motor a německý Daimler Truck Holding uzavřely předběžnou dohodu o spojení svých aktivit pro výrobu nákladních automobilů v Japonsku. Podniky o tom dnes informovaly ve společné tiskové zprávě. Finanční podmínky transakce firmy zatím nezveřejnily.

Společnost Daimler Truck vlastní japonského výrobce nákladních vozů Mitsubishi Fuso Truck and Bus. Ten by se podle dohody měl spojit s firmou Hino Motors, která je divizí Toyoty. Předpokládá se, že s akciemi sloučeného podniku se bude obchodovat na tokijské burze, uvedla agentura Reuters.

Šéf společnosti Daimler Truck Martin Daum na tiskové konferenci v Tokiu označil spojení aktivit za příležitost k zajištění dostatečných zdrojů pro technologický rozvoj. "Urychlujeme cestu k nulovým emisím. Je tady však jedna velká překážka, a to jsou potřebné finance," uvedl Daum.

Firmy předpokládají, že konečnou dohodu podepíší v prvním čtvrtletí příštího roku a že transakci završí do konce příštího roku. "Plánovaný nový podnik bude významnou silou v jihovýchodní Asii," prohlásil Daum. Šéf Toyoty Kodži Sató uvedl, že dohodnutá spolupráce bude "vytvářet budoucnost užitkových vozidel v Japonsku".

Společnost Daimler Truck se v roce 2021 oddělila od německého automobilového konglomerátu Daimler. Zbývající část Daimleru, která vyrábí osobní automobily, se vloni přejmenovala na Mercedes-Benz.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top