investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Ranní zpravodaj: Týden plný důležitých makroekonomických údajů

30.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy podceňují šance na recesi

30.04.2024
akcieekonomikausa

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024

Důvodem je obava, že podložka pedálu plynu se může uvolnit a zaseknout do vnitřního obložení...

Americký výrobce elektromobilů Tesla svolává ke kontrole 3878 svých pick-upů Cybetruck. Důvodem je obava, že podložka pedálu plynu se může uvolnit a zaseknout do vnitřního obložení, a způsobit tak neúmyslné zrychlení vozu, což zvyšuje riziko nehody. Uvedl to americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA). Tesla zahájila dodávky Cybertrucků koncem loňského roku.

Tesla podle zprávy obdržela oznámení o dvou reklamacích zákazníků souvisejících s tímto problémem. K uvolnění by mohlo dojít při působení velké síly na plynový pedál, který v elektromobilu ovládá množství energie, které se dodává elektromotoru, což ovlivňuje rychlost a zrychlení vozidla. Automobilka pedál bezplatně vymění nebo opraví. Majitelé vozů budou informováni dopisem, který jim podle NHTSA bude zaslán v červnu.

Tesla zahájila dodávky svých elektrických pick-upů s dvouletým zpožděním loni koncem listopadu. Důvodem zpoždění byly problémy s výrobou a s dodávkami baterií. Zpráva o svolání poskytuje první pohled na to, kolik Cybertrucků automobilka od listopadu prodala. Tesla zatím údaje o dodávkách nezveřejnila.

V prvním čtvrtletí letošního roku Tesla oznámila tři svolávací akce, které se dotkly 2,4 milionu vozů, vyplývá ze zprávy firmy BizzyCar, která se zabývá sledováním svolávacích akcí. Většinu problémů však vyřešila prostřednictvím aktualizace softwaru na dálku, tedy bez potřeby fyzického připojení, upozornila agentura Reuters.

Tesla je pod drobnohledem NHTSA kvůli svému asistenčnímu řízení, které má vozidlům umožnit automatické řízení, zrychlení a brzdění v rámci pruhu. V únoru musela svolat 2,2 milionu svých vozů kvůli nesprávná velikost písma varovných kontrolek.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top