investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní americké indexy uzavřely na rekordních hodnotách

16.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

ČEZ investuje do roku 2030 v Ústeckém kraji 100 miliard Kč

16.05.2024
investiceČEZčesko

Zisk i tržby Walmartu překonaly odhady

16.05.2024
obchodprodejtržbyusa

Ranní zpravodaj: Indexy S&P 500 a Dow Jones poskočily o zhruba 0,5 %

15.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Coca-Cola v prvním čtvrtletí mírně zvýšila tržby i zisk

30.04.2024

K růstu tržeb přispělo zejména zvýšení prodejních cen...

Americká nápojová společnost Coca-Cola v prvním čtvrtletí zvýšila tržby meziročně o tři procenta na 11,3 miliardy dolarů (265 miliard Kč). Čistý zisk se pak zvýšil o dvě procenta na 3,2 miliardy dolarů (75 miliard Kč), oznámila dnes firma v tiskové zprávě. K růstu tržeb přispělo zejména zvýšení prodejních cen. Výsledky podle agentury Reuters překonaly očekávání analytiků, Coca-Cola navíc zlepšila odhad celoročních tržeb.

Průměrná prodejní cena produktů společnosti Coca-Cola v prvním čtvrtletí vzrostla o 13 procent. Takzvané organické tržby, které nezahrnují změny v podnikové struktuře a výkyvy kurzů měn, se zvýšily o 11 procent. V Severní Americe tyto tržby vzrostly o sedm procent, zatímco v Evropě, Africe a na Blízkém východě se zvýšily o 15 procent.

"Daří se jim dobře na některých mezinárodních trzích, které jsou trochu více zvyklé na dopady inflace," uvedl analytik Christian Greiner ze společnosti F/m Investments, která je akcionářem Coca-Coly.

Coca-Cola nyní předpokládá, že v celém letošním roce se její globální organické tržby zvýší o osm až devět procent. V předchozí prognóze jejich celoroční růst odhadovala na šest až sedm procent. "Start do roku 2024 nás povzbudil," uvedl šéf podniku James Quincey. "Věříme, že náš globální systém je připraven na trvalý úspěch," dodal.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top