investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Renault za čtvrtletí zvýšil tržby o 30 procent

22.04.2023

K lepšímu výsledku, než očekávali analytici, přispěl nárůst prodeje a vyšší ceny vozů...

Francouzská automobilka Renault v prvním čtvrtletí zvýšila tržby o 30 procent na 11,5 miliardy eur (270,4 miliardy Kč). K lepšímu výsledku, než očekávali analytici, přispěl nárůst prodeje a vyšší ceny vozů. Po čtyřech letech poklesu v řadě prodeje automobilky v prvním kvartálu stouply o 14,1 procenta na 535.000 aut. Pomohlo tomu uvedení několika prémiových modelů, včetně elektromobilů Megane, Arkana a Austral. Firma to dnes oznámila ve svých výsledcích hospodaření.

Automobilka, kterou dopady pandemie a celosvětový nedostatek čipů zasáhly více než většinu konkurentů, se nachází v bodě obratu. Ohledně zvýšení zisku sází na vyšší marže a elektromobily. Skupina zrychluje uvádění nových modelů na trh. Příští rok představí 12 nových modelů.

Renault potvrdil své cíle na letošní rok. Provozní marži skupiny očekává na úrovni minimálně šest procent.

Celkové prodeje v Evropě automobilce vzrostly v prvních třech měsících roku o 27,3 procenta. Překonaly tak průměrný nárůst na trhu, který činí 16,2 procenta. Renault se v loňském roce umístil na třetím místě v prodeji elektromobilů v Evropě za značkami Tesla a Volkswagen. Firma dříve tento týden uvedla, že po celém světě reviduje ceny svých vozů. Tesla od počátku roku ve Spojených státech, Evropě a Čině ceny svých vozů v několika vlnách snížila.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top