investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Meta tvrdí, že reklamy na jejích platformách zvýšily díky AI návratnost výdajů

18.01.2024

Zaznamenaly zvýšení návratnosti výdajů v průměru o 32 procent...

Reklamy na sociálních sítích společnosti Meta Platforms zaznamenaly díky zapojení umělé inteligence (AI) zvýšení návratnosti výdajů v průměru o 32 procent. V rozhovoru s agenturou Bloomberg to dnes na Světovém ekonomickém fóru (WEF) v Davosu řekla Nicola Mendelsohnová, která ve firmě vede tým Global Business Group.

Mendelsohnová uvedla, ze reklamy využívající AI snížily výdaje při získávání klientů a zákazníků přibližně o 17 procent. Výrazně podle ní také usnadnily proces tvorby kampaní. Zatímco dříve si příprava kampaně vyžádala 15 až 30 kroků, nyní je možné to podle ní zvládnout jedním tlačítkem.

Společnost Meta loni pro inzerenty zavedla nástroje generativní AI s funkcemi, které umožňují rychleji vytvářet obrázky a texty a odhadovat úspěšnost reklam. Agentura Bloomberg tento krok spojuje s širším úsilím firmy zlepšit výkonnost a kompenzovat ztrátu údajů o cílení reklamy, o než Meta přišla po změnách ochrany osobních údajů společnosti Apple.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top