investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Meta spustí model umělé inteligence pro psaní počítačových kódů

25.08.2023

Nástroj Code Llama bude k dispozici zdarma..

Americká internetová společnost Meta Platforms uvede na trh model umělé inteligence (AI), který je určený pro psaní počítačových kódů. Firma o tom dnes informovala na svém webu. Nástroj Code Llama bude k dispozici zdarma. Kód dokáže generovat na základě textových pokynů uživatele. Lze jej použít na automatické doplňování kódu a opravování chyb.

Nový model AI je postaven na posledním jazykovém modelu Mety Llama 2 a bude k dispozici v různých konfiguracích, uvedla společnost. Připravuje jej na soupeření s nástrojem pro psaní kódu GitHub Copilot od společnosti Microsoft. Code Llama podporuje populární programovací jazyky, jako jsou Python, C++ nebo Java.

Meta je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp. Firma letos uvedla na trh řadu modelů umělé inteligence, většinou zdarma, včetně jazykového modelu nazvaného Llama. Před dvěma dny společnost představila systém založený na AI, který dokáže překládat a přepisovat mluvené projevy v desítkách jazyků.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top