investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Indexy S&P 500 a Nasdaq zavřely na rekordech

02.12.2020

Akcie v USA dnes zpevnily. Indexy S&P 500 a Nasdaq Composite zavřely na nových maximech...

Akcie v USA dnes zpevnily. Indexy S&P 500 a Nasdaq Composite zavřely na nových maximech. Investoři sázejí na brzkou dostupnost vakcíny proti covidu-19 a vlivem pozitivní hospodářské statistiky z Číny i na rychlou hospodářskou obnovu.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 0,63 procenta a uzavřel na 29.823,92 bodu. Širší index S&P 500 se zvýšil o 1,13 procenta na 3662,45 bodu, zatímco index Nasdaq vzrostl o 1,28 procenta na 12.355,11 bodu.


V nedávné době o slibných výsledcích svých vakcín informovaly americké firmy Modena a Pfizer, která vakcínu vyvíjí ve spolupráci s německou BioNTech, či britsko-švédská farmaceutická společnost AstraZeneca.


Dříve během seance akciové trhy poslala vzhůru zpráva o listopadovém zvýšení aktivity čínských továren. Agentura Reuters připomíná, že růst aktivity továren za minulý měsíc vykázalo několik dalších zemí, zatímco oživení amerického zpracovatelského průmyslu zpomalilo.


Na devizových trzích klesl americký dolar na nejnižší hodnotu za více než dva a půl roku. Investoři se orientovali na riskantnější aktiva. Očekávají oživení světové ekonomiky a další peněžní i fiskální stimuly ve Spojených státech.


Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, kolem 22:20 SEČ klesal o 0,7 procenta na 91,24 bodu. Euro vůči dolaru rostlo o 1,2 procenta na 1,2069 USD.


Vůči americkému dolaru posilovaly měny, které zpravidla těží z chuti riskovat, mimo jiné britská libra a australský, novozélandský i kanadský dolar.


Návrh stimulačního balíku v hodnotě 908 miliard dolarů (19,8 bilionu Kč) dnes představila skupina amerických zákonodárců, v níž jsou zastoupeni jak demokraté, tak republikáni. Má pomoci malým podnikům, nezaměstnaným, aerolinkám a dalším odvětvím, která se potýkají s dopady pandemie covidu-19.


O návrhu balíku následně jednala demokratická předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová a ministr financí Steven Mnuchin.


Zdroj: ČTK



"Ceny akcií neodráží současný stav věcí, ale vyhlíží budoucí vývoj. Po vzniku celé řady vakcín proti koronaviru mnozí investoři uvěřili, že je jen otázkou času, kdy se s pandemií vypořádáme. Chtějí proto mít nakoupené akcie, které v éře obnovy ekonomiky po koronaviru zřejmě budou dál narůstat na ceně."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS




Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top