investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Tento týden nebude patřit k těm klidnějším

29.04.2024
S&P500akciedow jonesekonomikausa

Philips se dohodl na urovnání žalob v USA

29.04.2024
akciesoudusa

Musk v Číně pohnul s technologií samořízení

29.04.2024
akcietechnologieteslačína

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024

Postupně jimi vybaví všechny počítače Mac...

Americký výrobce chytrých telefonů Apple bude brzy vyrábět čipy nové generace M4. Postupně jimi vybaví všechny počítače Mac, píše s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg. Nové čipy budou mít lepší paměť a posílí funkci umělé inteligence (AI). Apple se tak podle Bloombergu snaží podpořit slabý prodej svých počítačů.

Společnost teprve před pěti měsíci uvedla na trh první počítače Mac s čipy M3. Nový čip se bude dodávat nejméně ve třech hlavních variantách a Apple jím chce aktualizovat každý model počítačů Mac. Firma hodlá aktualizované počítače uvádět na trh na přelomu roku, uvádějí zdroje Bloombergu.

Prodej počítačů Mac byl na vrcholu v roce 2022. V posledním fiskálním roce, který skončil v září, se však propadl o 27 procent. Zlepšení prodeje nepřinesly ani vánoční svátky.

Apple se pokusil vdechnout nový život obchodu s počítači Mac akcí zaměřenou na uvedení čipů M3 v říjnu loňského roku. Tyto čipy ale nepřinesly výrazné zlepšení výkonu oproti čipům M2 z předchozího roku.

Apple také dohání ztrátu v oblasti umělé inteligence. Podle pozorovatelů zaostává za společnostmi Microsoft, Google a dalšími technologickými konkurenty. Nové čipy jsou součástí širšího úsilí o začlenění schopností umělé inteligence do všech jeho firemních produktů, píše Bloomberg.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top