investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Záplava makrodat, výsledků firem a čekání na ECB a inauguraci

18.01.2017

Světové akciové trhy včera oslabovaly a investoři hledali bezpečná aktiva, takže se stahovaly zejména do zlata a dluhopisů ...

Světové akciové trhy včera oslabovaly a investoři hledali bezpečná aktiva, takže se stahovaly zejména do zlata a dluhopisů v obavě před tvrdým a čistým brexitem signalizovaným britskou premiérkou Mayovou a také před inaugurací prezidenta Trumpa a zasedáním ECB. Americký dolar oslaboval po slovech Trumpa o tom, že dolar je příliš silný.

Z akcií nejvíce ztrácely riskantnější akcie z indexu Russell 2000, které po zvolení Trumpa nejvíce rostly, zejména sektory technologií a biotechnologií.

Světové ekonomické fórum v Davosu pokračuje a ukazuje na spor globalizace a protekcionizmu, který vytváří rizika pro růst světové ekonomiky.

Německá makrodata za prosinec dnes ukázala meziroční růst spotřebitelské inflace o 1,7 %. Uvidíme také data o inflaci a výdajích ve stavebnictví v eurozóně. Dnešní data v Ameriky pravděpodobně ukáží na růst americké inflace až k inflačnímu cíli FEDu, tedy cca ke 2 %. Dnes bude také zveřejněna béžová kniha FEDu a promluví Janet Yellenová.

Dnes reportují mimo jiné další banky jako Citigroup, Goldman Sachs a U.S. Bancorp. Z dalších firem například Netflix, Kinder Morgan, ASML, TD Ameritrade.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top