investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024

Boeing také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje...

Tržby amerického výrobce letadel Boeing se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard Kč). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.

Snížení výroby letounů 737 MAX ale zpomalí tempo, jakým se hospodaření firmy zotavuje, sdělil dnes podle agentury Reuters zaměstnancům generální ředitel Dave Calhoun. Ten kvůli více skandálům, jimiž Boeing v posledních letech prošel, ke konci roku z funkce odstoupí.

Ztráta na akcii za první čtvrtletí meziročně klesla na 1,13 dolaru z 1,27 USD před rokem. Analytici ztrátu na akcii odhadovali na 1,76 dolaru.

Boeing se potýká s problémy při zvyšování výroby, zejména u svých kdysi nejprodávanějších letadel 737 MAX. Letos v lednu se letadlu 737 MAX společnosti Alaska Airlines ve vzduchu odtrhla část trupu, na což americký Federální úřad pro letectví (FAA) zareagoval tím, že firmě zakázal zvyšovat výrobu těchto letadel. FAA také uvedl, že v dodavatelském řetězci společnosti Boeing zjistil četné problémy s nedodržováním předpisů.

"Ano, v současnosti se nacházíme v těžkém období," uvedl Calhoun v dopise zaměstnancům. "Nižší dodávky mohou být problém pro naše zákazníky i pro naše finanční výsledky. Ale bezpečnost a kvalita musí být a bude na prvním místě. Jsme zcela odhodláni udělat vše pro to, aby naši regulátoři, zákazníci, zaměstnanci a veřejnost v letecké dopravě měli v Boeing stoprocentní důvěru," dodal.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top