investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trump zklamal trhy nedostatkem specifik, tlak na korunu sílí

12.01.2017

Americký dolar nejprve před vystoupením Donalda Trumpa strmě posiloval, poté ale odevzdal veškeré zisky a ještě oslaboval.

Americký dolar nejprve před vystoupením Donalda Trumpa strmě posiloval, poté ale odevzdal veškeré zisky a ještě oslaboval. Investoři byli zklamání nedostatkem konkrétních detailů ohledně hlavních faktorů, které vyhnaly očekávání trhů do výšin, tedy podpory infrastruktury a snižování daní. Dluhopisy a zlato tak posilovaly, i když zisky byly taženy slabším dolarem. Zlato prolomilo hranici 1 200 dolarů za unci. Obdobně ropa posilovala i přes růst týdenních zásob. Investoři se spíše dívají na dlouhodobé odbourání přebytku na trhu a relativně rozumnou míru dodržování domluvených omezení produkce.

Biotechnologický sektor ubral 3 % v reakci na silné Trumpovy poznámky o tom, že farmaceutickým firmám „prochází vražda“ a je potřeba, aby Amerika zlepšila vyjednávání cen léků. Americké akciové indexy jinak po vystoupení Trumpa posilovaly.

Výnosy krátkodobých českých vládních dluhopisů rapidně padají, průměrná úroková sazba u včerejší aukce jednoletých dluhopisů dosáhla mínus 1,72 %. Spekulanti jsou totiž ochotni uložit peníze do českých korun i za záporný úrok díky tomu, že věří v posílení české koruny v ročním horizontu díky potenciálnímu uvolnění kurzového závazku ČNB a také sekundárně spekulují na další snižování ročních úrokových sazeb.

Šéfové firem Bayer a Monsanto se sejdou s Trumpem, který se dříve vyjádřil proti některým jiným megafúzím. Google ukončil svůj program Titan na vývoj dronů na pokrytí internetu. Místo toho se zaměří na drony pro doručování zboží.

Z makrodat uvidíme v Americe týdenní dávky v nezaměstnanosti a exportní a importní ceny. Zítra poté reportuje trojice známých bank JPMorgan, Bank of America a Wells Fargo. Reportovat bude také BlackRock.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top