investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Řetězec McDonald's zvýšil čtvrtletní zisk

05.02.2024

Tržby ale poprvé téměř za čtyři roky zaostaly za očekáváním analytiků...

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil čistý zisk o sedm procent na 2,04 miliardy dolarů (zhruba 47,5 miliardy Kč). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Čtvrtletní tržby ale poprvé téměř za čtyři roky zaostaly za očekáváním analytiků, napsala agentura Reuters.

Globální tržby v provozovnách otevřených déle než rok se zvýšily o 3,4 procenta, zatímco analytici jejich růst odhadovali na 4,9 procenta. Tempo růstu těchto tržeb bylo nejpomalejší zhruba za tři roky.

Firma se nyní potýká s výrazným zpomalením růstu tržeb v divizi, která zahrnuje Blízký východ, Čínu a Indii. McDonald’s patří mezi západní značky, které se staly terčem protestů a bojkotu kvůli údajným proizraelským postojům v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a hnutím Hamás.

Zákazníky na Blízkém východě podle agentury AP rozhořčilo říjnové oznámení franšízové společnosti McDonald’s Israel, že poskytuje zdarma jídlo izraelským vojákům. Společnost McDonald's nicméně uvedla, že v izraelsko-palestinském konfliktu není na ničí straně a že není zodpovědná za kroky svých jednotlivých franšíz.

Šéf společnosti McDonald's Chris Kempczinski v lednu varoval, že na tržby podniku mají negativní vliv dezinformace ohledně značky v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a Hamásem. "Naše srdce je s těmi komunitami a rodinami, na něž dopadla válka na Blízkém východě. Nenávidíme násilí veškerého druhu a důrazně odsuzujeme nenávistné projevy," uvedl.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top