investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Čtvrtletní zisk H&M překonal odhady

29.06.2023

Švédskému prodejci oděvů H&M klesl ve druhém finančním čtvrtletí provozní zisk...

Švédskému prodejci oděvů H&M klesl ve druhém finančním čtvrtletí provozní zisk na 4,74 miliardy švédských korun (SEK; 9,55 miliardy Kč) ze 4,98 miliardy SEK o rok dříve, překonal však odhady. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení s tím, že je před létem optimistická. Akcie firmy díky tomu odpoledne přidávaly více než 17 procent, což byl jejich největší denní růst v historii.

H&M se snaží držet krok se svými rychle rostoucími rivaly, jako je Shein. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali, že provozní zisk bude činit 4,07 miliardy SEK.

Společnost H&M zaostává za majitelem společnosti Zara, kterým je skupina Inditex. Snaží se být atraktivnější pro zákazníky a podpořit svou dražší značku Cos, která se zaměřuje na spotřebitele méně zranitelné rostoucími životními náklady, uvedla agentura Reuters.

"Letní kolekce byly dobře přijaty a třetí čtvrtletí začalo dobře," uvedla generální ředitelka Helena Helmerssonová. "Podmínky pro zvýšený růst i ziskovost se nadále vyvíjejí příznivým směrem," dodala.

Od 1. do 27. června, což je první měsíc třetího finančního čtvrtletí firmy, tržby v místních měnách meziročně stouply o deset procent.

Společnost H&M loni oznámila propouštění a další snížení nákladů, o kterých tehdy tvrdila, že jí pomohou ušetřit náklady od druhé poloviny tohoto roku.

Akcie firmy odpoledne přidávaly 17,5 procenta zhruba na 185 švédských korun, za posledních 12 měsíců zpevnily asi o 30 procent. Růst ale zaostává za zhodnocením akcií Inditexu, které za stejnou dobu zpevnily zhruba o 60 procent.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top