investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

BH Securities předala zlaté cihličky výherkyním

17.10.2014

V pondělí 13. září 2014 předal obchodní ředitel společnosti BH Securities a.s., Ing. Pavel Borovička odměnu dvěma výherkyním Letní zlaté soutěže.

V pondělí 13. září 2014 předal obchodní ředitel společnosti BH Securities a.s., Ing. Pavel Borovička odměnu dvěma výherkyním Letní zlaté soutěže. Cihličky, respektive zlaté unce, o váze 31,1 g v hodnotě 25 000 Kč si do klientského centra firmy přijely převzít Lenka Kropáčková z Příbrami a Iveta Knotková z Hodonína. Obě dvě správně tipovaly počet čokoládových mincí v průhledném válci. Lenka Kropáčková odhadla naprosto správně 1374 mincí, Iveta Knotková uvedla jen o dvě mince více, a tak byla ze všech dalších soutěžících nejblíže reálnému počtu. Dalších podobných tipů padlo mnoho, ale výhry byly „jen“ dvě.

Zlatá soutěž probíhala od poloviny července do konce září na stránkách www.investice.cz a zúčastnilo se jí 1100 soutěžících. Fotografie zapečetěného válce, naplněného mincemi byla umístěna na webové stránce, zájemci si jej též mohli přijít prohlédnout na živo do Klientského centra BH Securities na Václavském náměstí. Zveřejněny byly rovněž rozměry válce i rozměry mincí.

Cílem soutěže bylo přitáhnout pozornost k investicím do zlata, které patří k těm nejtrvalejším a nezničitelným hodnotám nepodléhajícím inflaci. Investice do zlata jsou vhodným nástrojem pro každého a to především pro dlouhodobé ukládání peněz. Investiční zlato vydávají národní banky, je vysoce likvidní a nabízí širokou škálu možností. Nejmenší možné množství investičního zlata, které lze nakoupit, jsou zlaté pruty o váze 1 gram. Dále jsou k dispozici slitky (cihly) o váze od 100 gramů až po 1 kilogram. Velmi obvyklé jsou investice do zlatých uncí (jedna trojská unce je 31,1 gramu).

Rozhovory s výherkyněmi

Lenka Kropáčková, nákupčí v automobilovém průmyslu, 34 let, Příbram

Co vás přimělo soutěžit?

Manžel našel soutěž náhodně na internetu a tak jsme oba odpověděli. Bohužel on špatně, protože se to snažil spočítat.

Odpověděla jste naprosto přesně, jakou jste pro odhad zvolila strategii?

Byl to vyloženě náhodný tip. Kdyby se mě někdo ptal na to, jak spočítat objem válce, musím přiznat, že bych neuměla odpovědět.

Vy sama aktivně investujete nebo se jinak staráte o své finance?

Neinvestuji, i když bych ráda, ale bohužel je zatím stále spousta výdajů především na hypotéku na dům.

Už víte, co se svou výhrou uděláte? Myslíte, že vás třeba inspiruje vás k investování?

Investování momentálně opravdu nehrozí. Ale mám dvě malé dcerky, výhru pro ně uložím, třeba z toho jednou budou mít ještě víc, než dnes. Budu také muset vymyslet nějaké místo, kam ji uložíme.

Iveta Knotková, knihovnice, 48 let, Ježov u Hodonína

Co vás přimělo soutěžit?

Jsem soutěžní maniak, soutěžím o všechno možné, napříč všemi médii. Jak vidím někde soutěž, už na ni klikám. Je to moje hobby a kolikrát, když mi pak zavolají, že jsem něco vyhrála, tak si už ani nepamatuji. To byl případ i této soutěže.

Jakou máte úspěšnost a jaká byla vaše největší výhra?

Úspěšnost nedokážu posoudit, ale vyhrávám. Toto je zatím asi nejvyšší výhra, jaké jsem kdy dosáhla.

Jakou jste zvolila strategii při tipování počtu mincí ve válci?

Strategii jsem měla. Bylo jasné, že se to nedá spočítat a protože kromě soutěží i sázím, zvolila jsem kombinaci svých tří oblíbených čísel plus jedno navíc. A kontrolně jsem si zkusila spočítat první řádek, abych si ověřila, jestli to tak zhruba bude odpovídat.

Když se takto staráte o rozmnožování vašeho majetku, co investice? Věnujete se jim?

Ne, vůbec neinvestuji.

A nebude pro vás tato výhra inspirací?

Vyloučit se to nedá. Už jsem se začala zajímat o to, co taková zlatá cihlička obnáší, jak se s ní dá naložit.

Už tedy víte, co se svou výhrou uděláte?

Nevím, budu se rozmýšlet. Zatím si ji ale určitě nechám.

Výherkyním gratulujeme a věříme, že budou své výhry považovat jako počátek vhodné investice do budoucna. Také přemýšlíte jak uchovat hodnotu svých peněz? Chcete postupně vkládat menší částky a na konci mít svou zlatou cihlu? Nabízíme klientům na výběr ze tří velikostí zlata. 100g, 250g, 500g cihličku. Na začátku si klient vybere velikost, kterou chce zakoupit a na tu si každý měsíc posílá částku (1500, 3750 nebo 7500Kč). My mu každý měsíc za tuto částku nakoupíme zlato za aktuální tržní hodnotu.

Má tak možnost postupně si ukládat peníze do zlata, aniž by musel mít celý obnos na začátku. Pomocí online účtu si může sledovat kolik gramů zlata má již nakoupeno. Jakmile má klient nakoupeno celé množství své cihličky, předáme mu jí. Neváhejte a začněte ukládat hned, zaregistrujte se k více informacím, a my vám zavoláme a vše vysvětlíme http://www.investice.cz/jak-investovat-do-zlata/t97/.

 

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top