investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Aerolinky American Airlines výrazně zvýšily čtvrtletní zisk

20.07.2023

Tržby stouply o pět procent na rekordních 14,06 miliardy dolarů...

Americká letecká společnost American Airlines v letošním druhém čtvrtletí téměř ztrojnásobila čistý zisk na 1,34 miliardy dolarů (téměř 29 miliard Kč) ze 476 milionů dolarů před rokem. Tržby stouply o pět procent na rekordních 14,06 miliardy dolarů, oznámila dnes firma. Zároveň zlepšila celoroční výhled.

Hospodářské výsledky podniku ve čtvrtletí podpořila vysoká poptávka a také výrazný pokles nákladů na pohonné hmoty. "Bylo to další fantastické čtvrtletí," uvedl šéf společnosti Robert Isom. American Airlines podobně jako další aerolinky těží z růstu poptávky po letecké dopravě po útlumu způsobeném pandemií covidu-19.

Firma nyní předpokládá, že v celém letošním roce vykáže zisk v rozmezí od tří do 3,75 dolaru na akcii. V předchozí prognóze celoroční zisk odhadovala na 2,5 až 3,5 dolaru na akcii.

Ke zlepšení celoročního výhledu po dosažení dobrých výsledků ve druhém čtvrtletí přikročili tento měsíc rovněž domácí konkurenti Delta Air Lines a United Airlines.

Náklady společnosti American Airlines na pohonné hmoty ve druhém čtvrtletí díky nižším cenám klesly téměř o třetinu. Firma tak ve srovnání se stejným obdobím loňského roku ušetřila zhruba 1,3 miliardy dolarů, uvedla agentura AP.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top