investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Automobilka Ferrari výrazně zvýšila čtvrtletní zisk

02.11.2023

Zároveň mírně zlepšila celoroční výhled...

Italský výrobce luxusních sportovních automobilů Ferrari zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk téměř o polovinu na 332 milionů eur (přes osm miliard Kč). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Zároveň mírně zlepšila celoroční výhled. Akcie podniku si po zveřejnění výsledkové zprávy připisovaly přes čtyři procenta.

Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně zvýšily o 23,5 procenta na 1,544 miliardy eur. Automobilka ve třetím čtvrtletí dodala zákazníkům 3459 vozů, což je o devět procent více než před rokem.

"Další rekordní čtvrtletí," řekl k výsledkům šéf podniku Benedetto Vigna. "Kniha zakázek zůstává na nejvyšších úrovních, což odráží silnou poptávku ve všech regionech," dodal.

Automobilka nyní předpokládá, že v celém letošním roce zvýší tržby zhruba na 5,9 miliardy z loňských 5,1 miliardy eur. V předchozí prognóze celoroční tržby odhadovala zhruba na 5,8 miliardy eur.

Společnost Ferrari se na začátku roku 2016 oddělila od automobilky Fiat Chrysler. S akciemi Ferrari se nyní obchoduje na burzách v Miláně a New Yorku.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top