investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Velbloudí závody jsou velikým byznysem, vydělat na nich se rozhodl i student z Emirátů

13.06.2016

Velbloudí závody jsou zajímavým byznysem. Je to sport, ve kterém se točí velké peníze, jen za péči o dostihového velblouda zaplatí majitel asi 35 tisíc korun měsíčně.

Velbloudí závody jsou zajímavým byznysem. Je to sport, ve kterém se točí velké peníze, jen za péči o dostihového velblouda zaplatí majitel asi 35 tisíc korun měsíčně.

Sajíd Alnofeli, student ze Spojených arabských emirátů chce do tradičních velbloudích závodů zapojit moderní technologie, například robotické jezdce, senzory měřící kondici velblouda a v neposlední řadě se zajímá o nové postupy léčby velbloudů.

Cena závodního velblouda je nemalá, od milionu korun za běžného až 750 milionů za šampióna. Závodní trasy jsou různé, nejčastěji se běhá 2-8 kilometrů a na velbloudy se sází jen neoficiálně.

Odměny pro vítěze tohoto nákladného sportu u důležitých závodů mají hodnotu cca 70 milionů korun a majitel vítězného zvířete získává čestný meč s pochvou z drahých kovů a další drahé věcné ceny, jako například velmi luxusní vozy pořizovací hodnoty přes 10 milionů korun.

Anolfiho vynález bude podle tiskové agentury WAM ze Spojených arabských emirátů znamenat největší technologický skok v tomto sportu od zavedení robotických jockeyů v roce 2004.

Zdroj: Ihned.cz, Hospodářské Noviny, pixabay.com

Autor citovaného článku: Hospodářské Noviny, Marek Hudema

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top