investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur

22.04.2024

Společnost dnes stanovila cenové rozpětí pro primární nabídku akcií na 13 až 15 eur na akcii...

Tržní hodnota evropské investiční společnosti CVC Capital Partners by mohla dosáhnout až 15 miliard eur (379,1 miliardy Kč). Společnost dnes stanovila cenové rozpětí pro primární nabídku akcií na 13 až 15 eur na akcii. Obchodování s akciemi firmy na burze v Amsterodamu by mělo začít 26. dubna, uvedla dnes agentura Reuters.

Podle bank, které mají transakci na starosti, je zájem investorů o akcie několikanásobně vyšší, než kolik jich firma nabízí. Za předpokladu, že závěrečná cena pro vstup na burzu se bude pohybovat kolem středové hodnoty, by CVC a její současní akcionáři mohli z prodeje nových a současných akcií získat 1,8 miliardy eur.

CVC se snaží o vstup na burzu již delší dobu. Její předchozí pokus byl však loni v listopadu přerušen kvůli nepříznivým podmínkám na trhu. Od té doby se v Evropě objevilo několik nových nabídek, ceny akcií se zvýšily a nálada investorů se zlepšila. Výkonnost firem při novém vstupu na burzu však zatím byla smíšená.

CVC je jednou z nejznámějších evropských firem zaměřených na investování soukromého kapitálu. Původně byla součástí Citigroup. Ve správě má aktiva za přibližně 186 miliard eur a snaží se o svoji transformaci na správce diverzifikovaných aktiv. Loni oznámila dohodu o převzetí správce infrastruktury DIF a dokončila spojení se správcem aktiv zaměřeným na sekundární trh soukromého kapitálu Glendower.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top