investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Globální prodeje Toyoty v červenci vzrostly o 8 %

30.08.2023

Výrobce nejprodávanějších světových automobilů rovněž vykázal v červenci 15procentní nárůst celosvětové produkce...

Celosvětové prodeje společnosti Toyota Motor vzrostly v červenci meziročně o osm procent na rekordních 859.506 vozů. Japonská automobilka o tom dnes informovala na svém webu. V úterý musela firma pozastavit výrobu ve všech svých 14 závodech v Japonsku kvůli poruše počítačového systému.

Výrobce nejprodávanějších světových automobilů rovněž vykázal v červenci 15procentní nárůst celosvětové produkce. Japonský výrobce vykázal meziroční nárůst celosvětových prodejů už šest měsíců v řadě a zvýšení výroby sedm měsíců po sobě. Data indikují zotavení podniku z loňských výpadků v dodavatelském řetězci a protipandemických opatření.

Údaje za srpen, které budou k dispozici až příští měsíc, budou patrně ovlivněny úterním pozastavením výroby. Porucha počítačového systému firmě znemožnila objednávat komponenty. Toyota dnes ve svých japonských montážních závodech obnovuje provoz. Firma příčinu poruchy stále vyšetřuje. Uvedla ale, že nebyla způsobena kybernetickým útokem.

V Číně prodeje Toyoty minulý měsíc klesly o 15 procent. To kontrastovalo s vyššími prodeji v Japonsku (o 35 procent), Spojených státech (o osm procent) a Evropě.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top