Vaše investiční příležitosti

Nový 4letý dluhopis Saunia 6,25 % ročně, výplata čtvrtletně

Saunia 6,25/2022

Úpis tohoto dluhopisu byl již ukončen!


Saunia dluhopisy


Proč dluhopis Saunia s.r.o.?


Emitent od roku 2013 buduje a provozuje rozsáhlé saunové komplexy o průměrné rozloze 900 m2 v obchodních centrech velkých měst České republiky. V současnosti má čtyři v Praze, jeden v Liberci a jeden v Brně. V jeden jediný okamžik je každý ze saunových světů schopen pojmout a obsloužit 100 lidí najednou.


Strategickým záměrem společnosti je umisťování saunových světů právě do obchodních center, a to hned z několika důvodů. Za prvé jsou snadno dostupná a disponují dostatečným množstvím parkovacích stání. Za druhé umožňují přístup k větším odběrům elektrické energie a pitné vody, které jsou k provozu potřeba. A za třetí do obchodních center dnes lidé nechodí jen nakupovat, ale též za službami a odpočinkem, což pro Saunii znamená přirozený a dostatečný příliv potenciálních návštěvníků a šíření povědomí.


Investice do dluhopisů   Co je dluhopis   Typy dluhopisů   Proč investovat do dluhopisů


V každém saunovém komplexu společnosti Saunia mají návštěvníci k dispozici pět a více druhů různých saun a parních kabin, velké množství sprch, ochlazovací tunel či bazének. Návštěvníci platí jednorázové vstupné při vchodu do zařízení, mezi saunami si pak libovolně vybírají a pobývají tak dlouho, jak sami chtějí. V odpoledních hodinách jsou pro ně připravené saunové ceremoniály. Po celou dobu provozu se hosté mohou občerstvit v baru prodávajícím nápoje a lehká jídla.


Emitent má v plánu otevřít dalších šest poboček v České republice, kromě Prahy a Brna také v Hradci Králové nebo Českých Budějovicích, a také v zahraničí – na Slovensku, v Německu či Rakousku. Prostředky získané z emise dluhopisů tedy použije na částečné nebo úplné financování nákladů na vybudování těchto nových poboček a částečně také na splacení (maximálně 50 milionů Kč), respektive refinancování překlenovacího úvěru, kterým je v tuto chvíli výše uvedená výstavba pokryta.


Výhody dluhopisu


Pevná úroková sazba 6,25 %

Relativně krátká splatnost: 4 roky

Výplata úroků čtvrtletně


Možná rizika


Konkurence na trhu. Obchodní model není unikátní, saunové komplexy existují v každém městě a kapitálově silné skupiny mohou vstupovat na trh s podobným konceptem.

Prudce rostoucí společnost navíc expandující do zahraničí je náročná na komplexní řízení.

V době hospodářského poklesu mohou lidé omezit výdaje za volnočasové aktivity.


Více informací naleznete v Prospektu emitenta







top