investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Práce v BHS jako příležitost

08.11.2022

Jak se pracuje u matadora českého kapitálového trhu?

Překvapivě rodinný pocit z firmy, okořeněný zdravou soutěživostí a podepřený kvalitním vzděláním v oblasti investic. Tak nějak by se dala popsat práce v BHS. V tomto článku právě kariéru v „béháčku“ představíme trochu hlouběji.

Představovat BHS na našich stránkách investice.cz je už trochu nošení dříví do lesa. Tak to zkusme trochu jinak. Jak se u nás pracuje? Jsme na trhu 30 let. Náš tým se neustále rozvíjí, ale dodnes jsou ve firmě kolegové, kteří tenkrát na novorozeném českém trhu začínali z ničeho a vše se učili za pochodu. I díky nim se firma probojovala divokými devadesátkami a jako jedna z mála přestála všechny krize i otřesy kapitálového trhu. Na rozdíl od staré gardy má tak dnešní generace obchodníků, analytiků a dalších kolegů odkud čerpat znalosti. Co to tedy znamená? Že do BHS není hned nutné přicházet s bohatými zkušenostmi a schopnostmi. Nejdůležitější je upřímná chuť uspět. Vše ostatní je zde připravené.

Pohoda i profesionalita

Je až překvapivé, že ve firmě, která se pohybuje na tak konzervativním poli, jakými jsou finanční trhy, panuje tak přátelská atmosféra. BHS totiž tak trochu mate tělem. Jedná se o instituci, kterou ročně procházejí miliardy a je regulovaným licencovaným obchodníkem s cennými papíry. Přesto na chodbách i v kancelářích budovy v ulici Na Příkopě panuje pohodová atmosféra. Rodinnému pocitu ostatně nahrává i to, že firmu tvoří jen několik desítek lidí. Nejde tedy o typický korporát, ale o místo, kde se všichni dobře znají a také spolu na denní bázi komunikují. Zázemí společnosti tvoří analytický tým, který se stará o to, aby měli všichni čerstvé a relevantní informace. Společnost se stále rozrůstá jak obratem, tak počtem klientů i šíří portfolia. Proto analytické oddělení hledá nové kolegy, kteří již se světem financí mají zkušenosti. Příležitost vhodnou i pro absolventy nabízí zase obchodní tým, který dnes tvoří kolem dvaceti juniorních i seniorních obchodníků a jejich leader Julius ‘Jula’ Lukáč. A co je podle něj pro uchazeče to důležité, když ne zkušenosti? „Sportovní terminologií je to tah na bránu. Umět se rozhodnout a chtít úspěch v práci i v životě. Vše ostatní už novému kolegovi dokážeme zajistit. Vzdělání, výcvik i zázemí.“ Kromě obchodních pozic je u nás i řada další příležitostí. Koukněte se na naše kariérní stránky a zjistíte více.


Výhody práce v BHS

Na tomto místě se u jiných firem obvykle objevují informace o výhodách od multisportky po kávu v kancelářích. To všechno je i zde samozřejmostí. BHS však hledá lidi, kteří mají ambice dosáhnout více. Práce v naší společnosti totiž představuje příležitost dostat se přímo do dění na kapitálovém trhu. A to znamená víc než jen pracovat s akciemi na burze. BHS klientům umožňuje investovat i do alternativních aktiv, komerčních nemovitostí, soukromých výrobních firem nebo třeba do raritních ikonických automobilů. Aby se nový kolega v širokém portfoliu snadno zorientoval, má BHS propracovaný vzdělávací systém. Díky tomu je možné ve firmě rychle profesionálně vyrůst. To se projevuje i na výši odměny, která je napojená na jasnou motivační složku, jež nemá horní hranici. Příjemným bonusem jsou i časté firemní eventy s klienty, při kterých se nejen investorům, ale i jejich obchodníkům otevírá svět exkluzivních zážitků. V posledních letech jsme se tak účastnili třeba prestižních závodů na okruzích, atraktivních akcí v oblasti umění nebo si třeba společně zastříleli na střelnici. Svět investování u BHS je tak nejen vystaven na odbornosti, ale disponuje i emocemi a kvalitními autentickými vztahy.


Pečlivá příprava

Obchodní vyjednávání samozřejmě není pro každého. Firma má však řadu způsobů, jak zjistit, jestli se uchazeč pro tuto práci hodí. Co tedy nového kolegu čeká? Hodně napoví už úvodní pohovory a následná analýza schopností. Když jde vše dobře, následuje období vzdělávání ohledně produktů, kdy nový kolega v několika týdnech dostane potřebný základ pro svou další práci. Teprve když už si začíná být jistější, začíná chodit na první schůzky společně se svým seniorním kolegou a má možnost postupně nabírat zkušenosti. V mezičase probíhá souběžně další rozvoj dovedností pod vedením externího kouče Radovana Vaculíka. Čas, kdy nový kolega samostatně vstupuje do vztahu s investorem, přichází obvykle až po několika týdnech či měsících a v okamžiku, kdy je pro danou činnost obchodník plně připraven a vybaven.


Naše zásady

V naší práci je důležitá určitá svoboda – je na každém, jak si svůj čas a práci zorganizuje. Tým je sestavený ze srdcařů, kteří dělají svou práci nejlépe, jak umějí, vzájemně se podporují i hecují. Druhou zásadou je poctivost. Jen díky ní jsme dokázali na trhu zůstat tři dekády bez ztráty důvěry. A do třetice je to chuť uspět, pracovat na sobě a pomáhat v tom i ostatním. Protože týmová práce a vzájemná podpora je motor, který nás žene dopředu. Je to vlastně jednoduché a funguje nám to skvěle. Už třicet let. Říká se, že úspěch je otázkou volby a stačí jedno odvážné rozhodnutí. My jsme si svou cestu zvolili. Máte na to se k nám přidat? Je jen jeden způsob, jak to zjistit. Ozvěte se nám.

Aktuálně volné pozice najdete zde: bhs.jobs.cz


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top