investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Microsoft dokončil převzetí Activision Blizzard za 69 miliard dolarů

13.10.2023

Je to největší transakce Microsoftu v jeho 48leté historii..

Americká softwarová společnost Microsoft dnes po dlouhém přezkumu kontrolních úřadů dokončila dohodu o převzetí vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision Blizzard v hodnotě 69 miliard dolarů (1,6 bilionu Kč). Je to největší transakce Microsoftu v jeho 48leté historii, která firmě umožní zvětšit pozici na trhu videoher a lépe konkurovat lídrovi trhu společnosti Sony. Microsoft rozptýlil obavy evropských regulačních orgánů z konkurence a získal příznivé rozhodnutí amerického soudu. Informuje o tom server CNBC.

Transakci v dubnu zablokoval britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA), který uvedl, že by americký počítačový gigant mohl získat kontrolu nad vznikajícím trhem cloudových her. Úřad ale dnes převzetí schválil, protože upravená dohoda podstatně vyřešila jeho dřívější obavy.

Generální ředitel Microsoftu Satya Nadella, který se ujal vedení v roce 2014, se snaží diverzifikovat podnikání společnosti i mimo její hlavní oblasti, jako jsou operační systémy a firemní software. Activision je pro Microsoft partnerem i konkurentem. Je to jedna z mála velkých společností, která vydává populární hry, jejichž výroba může stát stovky milionů dolarů.

Dohoda mezi Microsoftem a firmou Activision byla největší zkouškou globální moci CMA v boji proti technologickým gigantům od odchodu Británie z Evropské unie, píše CNBC. Proti byla dříve i americká Federální obchodní komise, ale poté, co se jí dohodu nepodařilo zastavit, zůstala CMA osamocena.

Spojení obou firem je největším obchodem v herním průmyslu a bylo oznámené loni v lednu. Akvizice spojí sílu Microsoftu na trhu konzolí s herními tituly Activision, jako jsou Call of Duty, World of Warcraft a Candy Crush a má urychlit růst herní divize Microsoftu. Microsoft se díky transakci stává třetí největší herní firmou na světě podle výše tržeb za společnostmi Tencent a Sony.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top