investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Deutsche Bank plánuje zrušení deseti procent míst

22.06.2023

S odvoláním na obeznámený zdroj o tom dnes informovala agentura Reuters...

Největší německá banka Deutsche Bank plánuje, že v několika následujících letech zrušit kvůli úsporám deset procent pracovních míst ve své německé maloobchodní divizi. S odvoláním na obeznámený zdroj o tom dnes informovala agentura Reuters. Do čela divize zaměřené na služby malým a středním podnikům a jednotlivým spotřebitelům má k 1. červenci nastoupit Claudio de Sanctis.

Deutsche Bank se k věci zatím nevyjádřila. Dříve ale uvedla, že hledá, kde snížit náklady, a že pro udržení rostoucích zisků bude snižovat počet pracovních míst v některých oblastech.

Snížení počtu pracovních míst v maloobchodní divizi je ve fázi plánování, firma jedná s odbory a zástupci zaměstnanců, uvedl zdroj. Dodal, že banka v některých oblastech zaměstnance přidá, zatímco v jiných bude stavy snižovat.

Deutsche Bank, která v Německu působí také pod značkou Postbank, v posledních pěti letech zavřela v Německu více než 300 poboček divize a v současné době jich má kolem tisícovky. Agentura S&P minulý měsíc zlepšila výhled banky a uvedla, že maloobchodní divize má "značný prostor" pro snížení nákladů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top