investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Akcie Nvidie mohou díky silnému růstu překonat tržní hodnotu Amazonu

09.02.2024

Nvidia by se tak stala čtvrtou nejhodnotnější americkou firmou...

Akcie čipové společnosti Nvidia by mohly díky silnému růstu z posledních měsíců překonat tržní hodnotu internetového prodejce Amazon. Nvidia by se tak stala čtvrtou nejhodnotnější americkou firmou obchodovanou na burze, píše agentura Bloomberg.

Nvidia za poslední dva měsíce posílila o tolik, že se to rovná téměř celé tržní kapitalizaci výrobce elektromobilů Tesla. Při čtvrtečním závěru obchodování měla hodnotu 1,72 bilionu dolarů (přes 40 bilionů Kč), zatímco hodnota Amazonu činila 1,76 bilionu dolarů. Vlastník Googlu, společnost Alphabet, jinak třetí nejhodnotnější americká společnost po Microsoftu a Applu, se jim s hodnotou 1,82 bilionu dolarů blíží.

Akcie Nvidie už od začátku roku zpevnily o více než 40 procent. Těžily ze sílící poptávky po jejích čipech používaných při výpočtech pro umělou inteligenci (AI).

Podle Bloombegu je však růst akcií tak strmý, že vyvolává obavy, zda je udržitelný. Nvidia zveřejní nejnovější hospodářské výsledky ještě v tomto měsíci.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top