investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Videoherní firma Nintendo zhoršila celoroční výhled

07.02.2023

Navzdory zhoršení výhledu však plánuje desetiprocentní zvýšení základních mezd...

Japonské videoherní společnosti Nintendo v prvních třech čtvrtletích finančního roku klesl čistý zisk o šest procent na 346 miliard jenů (zhruba 58 miliard Kč). Firma ve své dnešní zprávě zároveň uvedla, že odhad celoročního čistého zisku snižuje na 370 miliard jenů z dříve předpokládaných 400 miliard. Navzdory zhoršení výhledu však plánuje desetiprocentní zvýšení základních mezd zaměstnanců.

Celoroční čistý zisk podniku by se měl podle nové prognózy snížit o 22,5 procenta ze 477,7 miliardy jenů v předchozím roce. Firma nyní předpokládá, že v tomto finančním roce prodá 18 milionů herních konzolí Switch. Dříve celoroční prodej těchto konzolí odhadovala na 19 milionů. Finanční rok skončí 31. března.

Společnost Nintendo se nyní potýká s výrobními problémy v důsledku nedostatku čipů. Navíc zřejmě polevuje vzestup poptávky po videohrách z doby pandemie covidu-19, kdy lidé trávili více času doma, uvedla agentura AP. Spotřebitelé rovněž v poslední době kvůli vysoké inflaci a obavám ohledně vývoje ekonomiky omezují výdaje za zábavu.

Japonský premiér Fumio Kišida nyní vyzývá japonské podniky ke zvyšování mezd zaměstnanců v reakci na vzestup inflace v Japonsku, jehož ekonomika byla po léta zvyklá na deflaci a stagnaci mezd. V prosinci se inflace v Japonsku vyšplhala na nejvyšší úroveň za 41 let. Spotřebitelské ceny bez zahrnutí čerstvých potravin se meziročně zvýšily o čtyři procenta po růstu o 3,8 procenta v listopadu.

Prezident společnosti Nintendo Šuntaró Furukawa v souvislosti s plánovaným zvýšením mezd uvedl, že zaměstnanci čelí rostoucí zátěži. Dodal, že zvýšení mezd firmě zlepší pozici při náboru nových zaměstnanců. "Pro náš dlouhodobý růst je důležité zajistit si potřebnou pracovní sílu," prohlásil.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top