investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tchajwanský Foxconn bude dělat elektromobily pro americký Fisker

24.02.2021

Tchajwanská společnost Foxconn se dohodla, že bude vyrábět elektromobily pro...

Tchajwanská společnost Foxconn se dohodla, že bude vyrábět elektromobily pro americký start-up Fisker. Firmy to dnes oznámily ve společné tiskové zprávě. Objem této produkce by podle nich mohl činit přes 250.000 vozů ročně. Akcie Fiskeru na zprávu reagovaly prudkým růstem.

Předpokládá se, že Foxconn produkci zahájí v posledním čtvrtletí roku 2023. Měl by vyrábět druhý model značky Fisker. První model, což je sportovně-užitkový vůz (SUV) Ocean, hodlá Fisker uvést na trh koncem příštího roku. Firma loni v prosinci oznámila, že model Ocean bude vyrábět kanadská společnost Magna International.


Společnost Foxconn je známá zejména výrobou telefonů iPhone pro americkou firmu Apple. V poslední době se ale čím dál více angažuje také v oblasti elektromobilů.


Minulý měsíc se Foxconn dohodl, že bude čínské firmě Byton pomáhat s výrobou jejího prvního elektromobilu. S čínskou automobilkou Geely pak uzavřel dohodu o vytvoření společného podniku, který bude ostatním automobilkám nabízet smluvní výrobu a poskytovat poradenství v oblasti technologií pro elektromobily.


Foxconn by mohl v budoucnu soupeřit s tradičními automobilkami o smluvní výrobu elektromobilů pro technologické společnosti, například pro firmu Apple, upozornila agentura Reuters.


Společnost Apple začala pracovat na vlastním automobilu v roce 2014. V prosinci zdroje agentury Reuters uvedly, že Apple plánuje výrobu osobního automobilu v roce 2024.


Zdroj: ČTK



"Společnost Fisker se proslavila výrobou automobilu Karma. To byl jeden z úplně prvních hybridů s elektrickým pohonem na světě."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top