investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Pražské energetice loni klesl čistý zisk o 6,5 procenta

06.05.2024
energetikatržbyčesko

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Společnost TSMC znovu přesáhla 500 miliard USD

13.06.2023

Investoři mají za to, že trh s polovodiči dosáhl dna a čekají teď jeho oživení...

Tržní hodnota tchajwanského výrobce čipů Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) znovu překonala 500 miliard dolarů (11 bilionů Kč), ukazují záznamy z akciových trhů. Investoři mají za to, že trh s polovodiči dosáhl dna a čekají teď jeho oživení. K růstu cen technologických akcií přispěl i vývoj v oblasti generativní umělé inteligence (AI).

Nejhodnotnější asijská společnost zakončila dnešní obchodování s tržní hodnotou 15,4 bilionu tchajwanských dolarů (přes 502 miliard USD). Díky letošnímu růstu jejích akcií, který činí asi 32 procent, se firma zařadila mezi desítku největších společností světa z hlediska tržní kapitalizace. Na konci května předstihla amerického poskytovatele platebních technologií Visa.

Investiční banka Morgan Stanley tento týden zvýšila cílovou cenu k akciím TSMC. Zdůvodnila to vyšší poptávkou po energeticky úsporných a cenově dostupných čipových architekturách vyvinutých pro podporu umělé inteligence.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top