investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Slabá koruna zvyšuje ceny na čerpacích stanicích

28.03.2019

V uplynulém týdnu docházelo ke zdražování pohonných hmot...

V uplynulém týdnu docházelo ke zdražování pohonných hmot. Benzín zdražoval rychleji než nafta, což vedlo ke snižování cenových rozdílů obou paliv. V nadcházejícím týdnu se ceny na čerpacích stanicích budou dál zvyšovat. Pumpaři si budou vytvářet prostor pro udržení svých marží, které se z důvodu oslabování kurzu koruny vůči dolaru začínají tenčit. Slabší koruna prodražuje dovoz do České republiky, což se týká i ropy a pohonných hmot.

Ropa Brent byla v uplynulém týdnu jako na houpačce. Nejprve vystoupala nad úroveň 68,5 dolaru za barel a později se zase propadla pod úroveň 66,5 dolaru za barel. Nyní se cena ropy stabilizuje kolem úrovně 67,5 dolaru za barel, což je podobná cenová hladina jako před týdnem. Cena ropy Brent prožila bouřlivý začátek roku, kdy během prvních dvou měsíců zdražila o 22 procent. Březen však již byl klidnějším měsícem a růst ceny ropy se výrazně zbrzdil.

 

Cena ropy roste navzdory obavám z globálního ochlazování ekonomiky. Růst ceny ropy podporují opatření kartelu OPEC a jeho spojenců v kombinaci s americkými sankcemi na Írán a Venezuelu. Sama Venezuela má přitom problémy s vývozem ropy, který byl výrazně omezen po výpadku elektrického proudu v zemi. 


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"V průběhu března byl venezuelský ropný průmysl ochromen již dvěma výpadky elektřiny. Na vině je špatná údržba dlouhodobě podfinancované přenosové soustavy. Ukazuje se, že Venezuela je v rozkladu a pohromadě ji drží jen represe ze strany státu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top