investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Růst cen zkrotí vyšší úrokové sazby

10.06.2021

Meziroční míra inflace v květnu letošního roku vzrostla o 2,9 procenta, což bylo o...

Meziroční míra inflace v květnu letošního roku vzrostla o 2,9 procenta, což bylo o 0,2 procentního bodu méně než v dubnu letošního roku. Ceny zboží úhrnem vzrostly o 2,7 procenta a ceny služeb o 3,1 procenta. Uvolněná měnová politika vede k rychlému zdražování. Lze proto očekávat, že Česká národní banka již brzy zasáhne a zvýší úrokové sazby v ekonomice.

Vysoké ceny trápí milovníky neřestí. Hlouběji do kapsy si sáhnou hlavně kuřáci. Tabákové výrobky meziročně zdražily o 15,4 procenta. Štamgasté sice mohou mít radost z otevření hospod, nicméně za pivo si připlatí 4,1 procenta. Radost nemohou mít ani motoristé. Ceny automobilů vzrostly o 6,9 procenta a ceny pohonných hmot a olejů dokonce o 22,0 procenta.

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Při nakupování v supermarketech mohou mít zákazníci radost z vývoje cen vybraných potravin. Například ceny vepřového masa klesly o 10,0 procenta a ceny vajec o 8,9 procenta. Úsměv na tváři mohou mít milovníci zdravého životního stylu. Ceny ovoce klesly o 4,0 procenta a ceny zeleniny dokonce o 7,4 procenta.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Rychlé tempo zdražování bude nutit centrální bankéře, aby zvýšili úrokové sazby v ekonomice. Tím skončí éra uvolněné měnové politiky v České republice. V důsledku tohoto vývoje se zvýší úroky na hypotékách a kurz koruny bude posilovat vůči euru i dolaru."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top