investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nečekaným vítězem koronavirové krize je výrobce pantoflí Crocs

12.01.2021

Na začátku pandemie byl nedostatek roušek a dezinfekcí. Společnosti podnikající v této oblasti...

Na začátku pandemie byl nedostatek roušek a dezinfekcí. Společnosti podnikající v této oblasti proto zažily opravdové žně. Podobný úspěch zaznamenal i Netflix, který zabavil nespočet lidí v domácí izolaci. Mezi vítěze koronavirové krize samozřejmě patří i celá řada dalších společností od biotechnologických počínaje po IT konče.

V rámci pandemie se dařilo i některým společnostem, do kterých bychom to na začátku nejspíš neřekli. Patří mezi ně společnost Crocs, která vyrábí ikonické gumové pantofle. Tuto společnost můžeme zařadit do oděvního a obuvního odvětví, které jako celek zažilo těžké časy. Nicméně Crocs je zajímavá výjimka. Ukazuje nám, že si lidé v rámci pandemie chtějí udělat pohodlí a s estetikou si při tom moc hlavu nelámou.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Crocs očekává růst tržeb za rok 2020 o 12 procent na 1,38 miliardy dolarů. Pro letošní rok přitom vyhlíží další růst prodejů o 20 až 25 procent. Investoři si této zajímavosti již všimli. Mohli jsme tak na burze sledovat růst ceny akcií Crocs z úrovně 33 na úroveň 75 dolarů během posledních šesti měsíců.

 

Pohodlí v kombinaci se snadným dezinfikováním povzbudilo prodeje pantoflí Crocs především u mladších zákazníků. Značce kromě pandemie pomohlo i spojení se zpěvákem Justinem Bieberem a řetězcem rychlého občerstvení KFC. Úspěšným reklamním kanálem se stala sociální síť Tik Tok.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Takzvané gumové dřeváky Crocs se během koronavirové krize staly hitem. Kombinace pohodlí a snadného dezinfikování se ukázala jako ta nejlepší možná v době, kdy lidé pracují z domova a bojí se pandemie."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top