investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Italská luxusní skupina Ermenegildo Zegna vstoupí na burzu v USA

20.07.2021

Italská luxusní skupina Ermenegildo Zegna se dohodla, že v letošním roce vstoupí na burzu ve...

Italská luxusní skupina Ermenegildo Zegna se dohodla, že v letošním roce vstoupí na burzu ve Spojených státech prostřednictvím spojení se speciální společností pro akvizice, tzv. SPAC. Hodnota firmy by měla činit 3,2 miliardy USD (69,4 miliardy Kč). Oznámila to dnes společnost.

Ermenegildo Zegna je rodinnou módní značkou. Spojením s firmou Investindustrial Acquisition Corp. založenou evropskou skupinou soukromého kapitálu Investindustrial, které předsedá bývalý generální ředitel švýcarské banky UBS Sergio Ermotti, získá módní společnost 880 milionů USD. Investice zajistí firmě Investindustrial ve společnosti podíl 11 procent. Zegna bude vlastnit 62 procent, napsala agentura Reuters.


Firma Ermenegildo Zegna byla založena v roce 1910. Specializuje se na pánské oblečení. "Mohli jsme zůstat nezávislí dalších 100 let, ale nastal vhodný okamžik a svět se hodně změnil a luxus se stal velmi problematický," řekl listu Financial Times generální ředitel Gildo Zegna.


SPAC jsou velmi oblíbené v USA a v poslední době se prosazují i mezi společnostmi a investory v Evropě, upozornila agentura Bloomberg. Jedna z nich, Avanti Acquisition Corp., mezi jejíž podporovatele patří francouzský podnikatel Ian Gallienne a egyptský miliardář Nagíb Sávíris, loni získala 600 milionů USD a zaměřila se na evropské cíle. Minulý týden SPAC podporovaná rodinnou Pinaultových, která investuje do luxusu, získala 275 milionů USD, aby se zaměřila na investice do zábavních společností v Evropě.


Zdroj: ČTK




"Na trhu si můžeme všimnout rostoucího zájmu o investování do SPAC. V roce 2020 proběhlo 248 SPAC IPO, v rámci kterých se vybralo 83,3 miliardy dolarů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top