investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Inflace se opět vymkla kontrole

10.07.2020

Meziroční míra inflace v červnu letošního roku vzrostla o 3,3 procenta...

Meziroční míra inflace v červnu letošního roku vzrostla o 3,3 procenta, což bylo o 0,4 procentního bodu více než v květnu. Ceny zboží úhrnem vzrostly o 3,4 procenta a ceny služeb o 3,1 procenta. Inflace se opět dostala mimo své toleranční pásmo a vzdálila se od inflačního cíle ve výši 2,0 procenta.

Zvyšování cenové hladiny v červnu nepotěšilo milovníky neřestí. Ceny tabákových výrobků meziročně vzrostly o 12,2 procenta. Zdražilo i pivo o 5,2 procenta a víno o 5,4 procenta. Milovníky letního grilování jistě nepotěšila zpráva, že ceny masa meziročně vzrostly o 8,8 procenta a ceny uzenin dokonce o 11,6 procenta. Naštvaní mohou být i milovníci zdravého životního stylu, kteří se museli smířit se zdražením ovoce o 27,2 procenta.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Důsledky pandemie koronaviru nic nezměnily na zvyšování cen nájemného, kde byl zaznamenán meziroční nárůst o 3,1 procenta. Dražší je i elektřina o 7,6 procenta. Vliv na zvýšení cenové hladiny měly rovněž ceny stravovacích služeb, které meziročně zdražily o 5,5 procenta. Celkově lze říct, že ceny v České republice rostly výrazně rychleji než v ostatních zemích Evropské unie.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Kdo si myslel, že důsledky pandemie koronaviru nasměrují Českou republiku k deflaci, hluboce se spletl. V meziročním srovnání se zvýšily ceny potravin, stravovacích služeb, nájmů, elektřiny a celé řady dalších produktů i služeb. Lidé, kterým klesly příjmy, tak zažívají opravdu těžké časy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top