investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Huawei loni v ČR klesl provozní zisk o 15 procent

12.09.2022

Celkový čistý obrat se snížil o 45 procent na 3,56 miliardy korun...

České pobočce čínské technologické firmy Huawei loni klesl provozní zisk o 15 procent na 122 milionů korun. Celkový čistý obrat se snížil o 45 procent na 3,56 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Firmě loni podle prezidenta Lei Zhanga klesly tržby za zboží, což mělo za následek snížení tržního podílu spotřebitelské obchodní skupiny. Letos se chce vrátit k udržitelnému růstu. V divizi telekomunikačních sítí se chce společnost mimo jiné snažit více proniknout do nových oblastí, jako jsou video, IP TV a IT řešení. V kategorii spotřební elektroniky plánuje zlepšovat povědomí o svých značkách a zvyšovat podíl na trhu. Podniková divize Enterprise se zaměří na dodávky řešení ve státním i soukromém sektoru, mimo jiné v internetu věcí a v sektoru chytrých měst.

"Rozvoj v těchto oblastech očekáváme především díky posílení pozice v oblasti prodeje mobilních zařízení, výstavbě a správě telekomunikačních a podnikových sítí, cloudových řešení a také spolupodílení se na projektech smart and safe city," dodal Zhang.

Huawei je mimo jiné jedním z klíčových dodavatelů infrastruktury pro tuzemské mobilní sítě. Některé technologie firmy pro svou síť 5G využívá například Vodafone. V oblasti mobilních telefonů postavení firmy oslabily sankce USA znemožňující využití operačního systému Android od Google.

Novinky firma v Evropě prezentuje prostřednictvím kamionové roadshow. Ta dnes v Praze předvedla například řešení pro inteligentní síť v podnikových areálech, datová centra nebo cloud. Vedle toho společnost ukázala řešení například pro vzdělávání, e-government, finance, internetové poskytovatele či energetiku.

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost v roce 2018 označil technologie čínských společností Huawei a ZTE za bezpečnostní riziko. Tvrzení dosud neodvolal.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top