investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Google čelí v USA obvinění

21.09.2023

Společnost Google čelí žalobě kvůli smrti muže, který se svým vozem sjel ze zříceného mostu...

Americká internetová společnost Google čelí žalobě kvůli smrti muže, který se svým vozem sjel ze zříceného mostu a utopil se. Mužova rodina tvrdí, že úmrtí bylo důsledkem toho, že Google neaktualizoval své mapy. Informoval o tom dnes server BBC.

Philip Paxson zemřel loni v září, když se pokoušel přejet přes poškozený most ve městě Hickory v Severní Karolíně. Podle žaloby se firma dopustila nedbalosti, protože mu neposkytla informaci o tom, že most se před devíti lety zřítil.

Mluvčí firmy rodině vyjádřil soustrast. "Naším cílem je poskytovat v mapách přesné informace o trasách. Žalobu nyní studujeme," uvedl rovněž.

Paxson, který byl otcem dvou dětí, se vracel z narozeninové oslavy své devítileté dcery v domě známých a neznal okolí. Jeho žena už dříve odvezla obě děti domů, on se však zdržel déle, aby pomohl s úklidem.

"Neznalý místních silnic se spoléhal na mapy Google a očekával, že ho bezpečně dovedou domů k jeho ženě a dcerám," uvedli právní zástupci rodiny. "Opatrně jel v temnotě a dešti, nic netušíc podle zastaralých pokynů Googlu dorazil na místo, kterému, jak jeho rodina později zjistila, se po téměř desetiletí říkalo 'Most nikam', a spadl do řeky Snow Creek, kde utonul," dodali.

Místní obyvatelé podle žaloby opakovaně kontaktovali firmu Google ve snaze o úpravu jejích map po zřícení mostu v roce 2013. Rodina žaluje i tři místní podniky, které podle žaloby měly na starosti údržbu mostu.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top