investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Generali Česká pojišťovna se propojí se slovenskou Generali

25.06.2021

Generali Česká pojišťovna se koncem letošního roku organizačně propojí se slovenskou pojišťovnou...

Generali Česká pojišťovna se koncem letošního roku organizačně propojí se slovenskou pojišťovnou Generali. Propojení podléhá schválení příslušných dohledových orgánů. Generali Česká pojišťovna, která je největší tuzemskou pojišťovnou, o tom dnes informovala ČTK.

"Chceme využít expertizu, kapacity a ty nejlepší zkušenosti z obou firem k trvalému propojení týmů a k vytvoření nové struktury, která bude dávat smysl," uvedl generální ředitel Generali České pojišťovny a country manažer skupiny Generali pro ČR a Slovensko Roman Juráš.


Generali bude na Slovensku působit jako pobočka Generali České pojišťovny pod názvem Generali Pojišťovna, pobočka pojišťovny jiného členského státu. Propojení nebude mít vliv na smlouvy, služby a servis poskytovaný klientům i obchodním partnerům.


Generali Česká pojišťovna je součástí skupiny Generali. Ta je jedním z největších světových poskytovatelů pojištění a správy aktiv. Byla založena v roce 1831. Má 72.000 zaměstnanců a 65,9 milionu klientů v 50 zemích světa. Česka pojišťovna a pojišťovna Generali propojily své aktivity v roce 2019.


Slovenská Generali patří do první trojky pojišťoven na slovenském trhu. Je součástí italské skupiny Generali. Je univerzální pojišťovnou poskytující produkty životního i neživotního pojištění fyzickým i právnickým osobám. Na slovenském trhu působí 20 let.


Zdroj: ČTK




"Generali Česká pojišťovna spravuje 7,5 milionů klientských smluv."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top