investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Bitcoin se obchoduje za 1,4 milionu korun. Pomáhá mu vstup Coinbase na burzu

14.04.2021

Dnešek se do historie kryptoměn zapíše jako významný milník. Společnost Coinbase...

Dnešek se do historie kryptoměn zapíše jako významný milník. Společnost Coinbase, která provozuje nejdůležitější kryptoměnovou burzu na světě, vstoupí na technologickou burzu Nasdaq. Tím kryptoměny definitivně strčí nohu do dveří velkého investičního světa. Již se nebude jednat o vysmívanou okrajovou záležitost, která se pohybuje na pomezí platné regulace. Půjde o legitimní byznys, kterého se prostřednictvím nákupu akcií Coinbase budou moci účastnit investoři po celém světě skrze své obchodníky s cennými papíry.

Vstup Coinbase na burzu žene vzhůru cenu bitcoinu, která již překonala úroveň 64 tisíc dolarů, což odpovídá částce 1,4 milionu korun. Cena bitcoinu tak vystoupala na historicky nejvyšší úroveň. Daří se i dalším kryptoměnám. Ethereum posílilo za poslední týden o 17 procent. Ripple zvýšil svou cenu dokonce o 99 procent a takto bychom mohli s výčtem pokračovat u téměř všech významných kryptoměn.

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Společnost Coinbase by v rámci indexu Nasdaq mohla být oceněna na zhruba 90 miliard dolarů. To je vzhledem k očekávanému zisku za první čtvrtletí letošního roku ve výši 730 až 800 milionů dolarů vysoká hodnota. Nelze proto vyloučit, že cena akcií Coinbase bude v následujících týdnech kolísat. Na rozdíl od jiných technologických společností je však Coinbase profitabilní. Navíc díky tomu, že působí na rychle rostoucím trhu, může výrazně zazářit. Investoři by však k tomuto titulu měli přistupovat jako k vysoce rizikovému.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Dnes se díky vstupu společnosti Coinbase na burzu otevře brána do světa kryptoměn pro akciové investory. Tím se kryptoměny budou etablovat v investičním světě a mnozí investoři na ně přestanou hledět skrz prsty."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top