investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Automobilka BMW díky růstu cen aut ve třetím čtvrtletí zvýšila zisk o 42 procent

03.11.2021

Německý výrobce luxusních aut BMW zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 42 procent na rekordních 2,58 miliardy...

Německý výrobce luxusních aut BMW zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 42 procent na rekordních 2,58 miliardy eur (66,1 miliardy Kč), a to navzdory problémům s dodávkami čipů. Prodej aut sice klesl, nedostatek čipů však omezil globální nabídku vozidel, což automobilce umožnilo zvýšit ceny aut. Firma z Mnichova to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě.

Kvůli přerušení výroby v továrnách z důvodu nedostatku čipů se prodej aut od července do září snížil o 12 procent na 593.200 vozů. Automobilka však montovala čipy hlavně do dražších a ziskovějších modelů a kvůli nižší nabídce mohla poskytnout zákazníkům menší slevy. Zájem byl také o elektrické vozy. Tržby se tak ve třetím čtvrtletí zvýšily o 4,5 procenta na 27,47 miliardy eur.


Za devět měsíců roku firma zaznamenala rekordní údaj v dodávkách vozů, tržbách i zisku. Finanční ředitel Nicolas Peter dodal, že za celý rok BMW očekává odbyt i zisk výrazně nad úrovní předchozího roku, uvedla agentura DPA.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top