investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple chce letos udržet výrobu iPhonů zhruba na loňské úrovni

24.07.2023

Apple žádá po dodavatelích, aby pro ni letos vyrobili kolem 85 milionů...

Americká technologická společnost Apple žádá po dodavatelích, aby pro ni letos vyrobili kolem 85 milionů chytrých telefonů iPhone 15. To zhruba odpovídá loňskému objemu výroby telefonů iPhone 14. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informovala agentura Bloomberg. Apple hodlá držet úroveň výroby bez větších změn i navzdory nynějším otřesům v globální ekonomice a předpokládanému poklesu globálního trhu s chytrými telefony.

Apple by měl novou řadu iPhone 15 představit v září. Řadu iPhone 14 podnik uvedl na trh v září loňského roku. Výrobní plány Applu jsou pečlivě sledovány kvůli jejich širokým dopadům. Aktivity podniku jsou hnacím motorem pro tisíce dodavatelů a závisejí na nich miliony pracovních míst ve Spojených státech, Číně i dalších zemích.

Apple je nejhodnotnějším veřejně obchodovaným podnikem na světě. Jeho akcie letos posílily zhruba o polovinu a tržní hodnota podniku přesáhla tři biliony dolarů (zhruba 65 bilionů Kč).

Situace v Applu tak nyní kontrastuje s problémy některých konkurentů vyrábějících telefony s operačním systémem Android. Celosvětový prodej smartphonů se podle údajů analytické společnosti Counterpoint Research v letošním druhém čtvrtletí meziročně snížil o osm procent, pokles tak vykázal osmé čtvrtletí za sebou. Prodej Applu klesl ve druhém čtvrtletí jen o dvě procenta, jeho tržní podíl se tak zvýšil na 17 procent ze 13 procent před rokem.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top