investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Americká banka Citigroup se v rámci reorganizace chystá začít propouštět

15.11.2023

Zaměstnance, kterých se chystané propouštění dotkne, začne podle zdrojů banka informovat ode dneška...

Americká bankovní společnost Citigroup se chystá zahájit propouštění, které je součástí reorganizace aktivit. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informoval server CNBC. Citigroup podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě přes 230.000 lidí.

Zaměstnance, kterých se chystané propouštění dotkne, začne podle zdrojů banka informovat ode dneška. O celkovém rozsahu propouštění zatím nebylo rozhodnuto, podle CNBC se nicméně diskutuje o zrušení minimálně deseti procent pracovních míst v několika divizích.

Šéfka banky Jane Fraserová už v září představila změny v podnikové struktuře, které vedly k odchodu několika vysoce postavených vedoucích pracovníků. Dodala, že další opatření budou provedena do konce listopadu a že finální podoba změn bude hotova do konce března.

Fraserová se snaží zlepšit finanční výsledky firmy, které v posledních letech výrazně vzrostly náklady i počty zaměstnanců. Do čela banky se Fraserová postavila v březnu 2021. V současnosti čelí silné skepsi akcionářů ohledně toho, zda Citigroup dokáže splnit výkonnostní cíle představené v loňském roce, píše CNBC.

Citigroup v říjnu oznámila, že její čistý zisk se ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšil o dvě procenta na 3,5 miliardy dolarů (zhruba 79 miliard Kč). Fraserová ve výsledkové zprávě uvedla, že banka bude po dokončení reorganizace jednodušším podnikem, který dokáže rychleji a lépe poskytovat služby klientům.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top