investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zlevňování benzínu a nafty jde do finále

31.01.2019

Pohonné hmoty v České republice zlevňují od konce října loňského roku...

Pohonné hmoty v České republice zlevňují od konce října loňského roku. Nyní se však začínáme přibližovat cenovému dnu. Pumpařům se postupně snižovaly marže a nyní již nemají prostor pro další výrazné snižování cen pohonných hmot. Do budoucna lze očekávat postupné ustálení cen s tím, že s končící zimou se budou sbližovat ceny benzínu a nafty.

Cena ropy Brent byla v uplynulém týdnu jako na houpačce. Nejprve jsme si mohli všimnout snížení ceny za barel ropy o 2 dolary až pod úroveň 60 dolarů. Následně však cena ropy opět vzrostla a vrátila se na výchozí úroveň. Týdenní výkyvy na trhu s ropou budou mít jen minimální dopad do koncových cen pohonných hmot v České republice. Podobné je to i s kurzem koruny vůči dolaru, který se v průběhu týdne měnil jen mírně.

 

Hlavní informace, které aktuálně ovlivňují trh s ropou, se týkají rostoucí těžby břidlicových zdrojů ve Spojených státech, restriktivní politiky kartelu OPEC a dalších spolupracujících států, amerických sankcí na vývoz íránské ropy a nově i možných sankcí na Venezuelu. Cena ropy je rovněž ovlivňována jednáními mezi Spojenými státy a Čínou v rámci obchodních válek.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Na trhu s ropou je mnoho proměnných, které mohou katapultovat cenu nahoru i dolů. Přeci jen však převažují faktory, které by měly přispívat k růstu ceny ropy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top