investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Volvo Cars chystá plně elektrický víceúčelový vůz

24.08.2023

Nese označení EM90 a jeho globální debut firma připravuje na 12. listopadu...

Švédská automobilka Volvo Cars chystá první čistě elektrický víceúčelový vůz prémiové kategorie. Nese označení EM90 a jeho globální debut firma připravuje na 12. listopadu. Od stejného data si jej mohou předběžně rezervovat zájemci v Číně, uvedla dnes švédská automobilka. Ta se specializuje na luxusní auta, zejména sportovně-užitkové vozy (SUV).

Plně elektrický minivan EM90 patří do kategorie MPV, což je zkratka z anglických slov multipurpose vehicle, tedy víceúčelový vůz. Podle analytiků by měl automobilce Volvo otevřít nové možnosti, protože firma za 96 let své existence nikdy nenabídla MPV ani minivan, píše server Automotive News.

Ve Spojených státech ani v Evropě se prodeji minivanů dlouho nedařilo. V Evropě ale prémiové značky znovu přitahují zájem o tento segment. Výrobce aut Lexus v dubnu uvedl, že poprvé přidá do své nabídky minivan LM, který bude v kategorii luxusních dodávek soutěžit se značkou Mercedes-Benz třídy V.

V Číně jsou MPV důležitou součástí trhu. Prodej těchto aut v prvním pololetí podle údajů Čínské asociace výrobců automobilů (CAAM) vzrostl o 26 procent na 484 000 vozů. Automobilka Volvo, kterou vlastní čínská společnost Geely Holding, si na největším světovém trhu s automobily potřebuje upevnit postavení.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top