investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Volkswagen investuje v Číně miliardu eur do vývoje elektromobilů

21.04.2023

Otevře nové vývojové a obchodní centrum pro elektromobily v Che-fej blízko Šanghaje...

Německá automobilka Volkswagen investuje v Číně zhruba miliardu eur (23,5 miliardy Kč) do vývoje elektromobilů. Otevře nové vývojové a obchodní centrum pro elektromobily v Che-fej blízko Šanghaje, kde má kanceláře i čínský výrobce aut Nio. Firma to uvedla na Šanghajském autosalonu.

Nové obchodní centrum Volkswagenu bude provozovat nová společnost s názvem 100%TechCo. Spuštěno má být v roce 2024 a pracovat v něm bude více než 2000 zaměstnanců, uvedla už dříve automobilka na svém webu.

Generálním ředitelem nového podniku se stane Marcus Hafkemeyer, který je v současnosti technologickým ředitelem Volkswagenu v Číně. Díky zapojení místních dodavatelů v rané fázi vývoje produktu a integrací tří společných podniků Volkswagenu v Číně může 100% TechCo zkrátit dobu vývoje produktů a technologií asi o 30 procent, tvrdí automobilka.

Volkswagen tento týden také představil svůj nový vůz sedan ID.7, píše server CNBC. Plně elektrické vozidlo má být uvedeno na trh v Číně a v Evropě letos na podzim, v Severní Americe příští rok. Vozidla pro Čínu se budou vyrábět lokálně, zatímco vozidla pro Evropu a Severní Ameriku budou vznikat v Německu, uvedl Volkswagen. Firma nezveřejnila cenu nového vozu, ale uvedla, že ID.7 je jejím prvním plně elektrickým vozem "pro vyšší střední třídu".

Německé investice v Číně vzrostly v prvním čtvrtletí oproti předchozímu roku téměř o 61 procent, uvedlo ve čtvrtek čínské ministerstvo obchodu. Celkově se zahraniční investice v Číně v prvních třech měsících roku meziročně zvýšily o 4,9 procenta na 408,45 miliardy jüanů (1,27 bilionu Kč).


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top